středa 8. května 2024 Statní svátek

AKTUALIZOVÁNO: V Zábřehu museli v noci zasahovat hasiči. U hořící haly pravděpodobně stráví celý den

, aktualizováno 10. dubna 2020, 12:34

Krátce po půlnoci hasiči oznámili zásah v areálu bývalé Hedvy v Zábřehu na Šumpersku. Požár způsobil škodu přes milion korun. Hasiči na místě stále zasahují a pravděpodobně budou pokračovat po celý den.

„Právě zasahujeme v areálu bývalé Hedvy v Zábřehu. Hoří hala, v níž se skladují balíky slámy. Na místě je 6 jednotek. Střecha objektu se zhroutila dovnitř. Škoda přesáhne milion korun," oznámil v noci hasičský záchranný sbor na svém Twitteru.

"Na místo vyjely čtyři jednotky, které po průzkumu zjistily, že jsou v hale o velikosti 40x20 metrů uskladněné balíky slámy až po střechu a hoří v celém rozsahu. Hasiči neprodleně zahájili hasební práce a zároveň ochlazovali přilehlou budovu a okolí. Během necelé půl hodiny od oznámení dostaly jednotky požár pod kontrolu a zabránily jeho šíření," sdělila mluvčí hasičského sboru Lucie Balážová.

Požár si vyžádal komplikace spojené se složitou dopravou, na místo proto byly povolány další dvě jednotky.

"V ranních hodinách se jednotky prostřídaly. S ohledem na množství uskladněného materiálu předpokládáme, že hasiči budou na místě celý den a budou probíhat dohašovací práce. Škoda se podle předběžných odhadů vyšplhá až na 1,7 milionu korun. Příčinu ve spolupráci s PČR nyní vyšetřujeme. Při požáru se nikdo nezranil," doplnila Lucie Balážová.

Na zásahu se podílelo šest jednotek: profesionální hasiči ze Zábřehu a Šumperku a jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zábřehu, Lukavice, Bludova a Mohelnice.

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky požár, Zábřeh, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.