úterý 7. května 2024 Stanislav

Olomoučtí policisté přispěli k záchraně člověka z hořícího bytu v Hejčíně

Olomoucká policie v pondělí krátce po jedenácté hodině večerní vyrazila na místo požáru bytu v Hejčíně. Oznámení policie přijala přes tísňovou linku hasičského záchranného sboru a na místo dorazila jako první.

Oznamovatel uvedl, že z bytu vychází kouř a uvnitř bude nejméně jeden člověk. „Dveře bytu, kde byl nahlášen požár, byly pootevřeny. Policisté ihned po vstupu do bytu zaregistrovali kouř, vycházející z 1. patra bytu. Bez zaváhání vyběhli do prvního patra, kde uviděli silný, hustý, tmavý a štiplavý kouř, vycházející z koupelny. Viditelnost byla minimální, pouze při zemi. Za pomocí hlasitých výzev a prosvícení prostoru při podlaze se snažili zjistit, kde se obyvatel bytu nachází," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie 67letého muže nalezla v pokoji vedle koupelny, opírajícího se o lehátko. Muž nebyl schopen pohybu a na výzvy policistů, aby prostor opustil do bezpečí, nereagoval. Proto se k němu policisté vydali a odvedli z bytu na chodbu, kde ho předali do péče hasičského záchranného sboru. Policisté poté hlasitými výzvami a prohledáním okolních místností ověřovali, zda se v bytě nenachází další osoby. Stejně tak byt propátrali hasiči, kteří požár eliminovali. V bytě nikoho jiného neobjevili. 

Požár způsobil škodu, která je odhadnuta předběžně na čtyřista tisíc korun. V souvislosti s požárem nebyly z jiných bytů evakuovány žádné jiné osoby. Příčinu požáru vyšetřuje policie společně s hasičským záchranným sborem. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, hasiči, záchrana, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.