pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vydejte se s Pivovarem Holba na pochod za barvami Rychlebských hor

PR článek

Pivovar Holba pro své pivo nedá dopustit na suroviny z přírody na Jesenicku a dlouhá léta se věnuje projektům na jeho obnovu a propagaci. I proto se hanušovický pivovar rozhodl uspořádat pochod „Za barvami našich hor“, kterým se již tuto sobotu 26. září rozloučí s babím létem.

Pivovar Holba své souznění s přírodou dokazuje mnohaletými aktivitami na obnovu jesenické přírody a podporu udržitelné míry turismu v ní. Za tímto účelem organizuje pochod „Za barvami našich hor“, v rámci kterého mohou návštěvníci nahlédnout do zajímavých koutů sousedních Rychlebských hor.

Začátek pochodu je naplánován na sobotu 26. září mezi 8. a 10. hodinou od Restaurace ISOLDE v Račím údolí, kde zároveň také končí. Účastníky čeká téměř 6 kilometrů dlouhá procházka panenskou přírodou s převýšením přívětivých 209 metrů. Pochod, který zabere přibližně 2,5 hodiny, je tak vhodný pro všechny zájemce bez ohledu na věk či fyzickou zdatnost.

Romantická túra Račím údolím

Pochod má celkem čtyři zastávky. První z nich je u Kaple sv. Antonína, která se nachází nedaleko pramene s pitnou vodou. Druhou štací v pořadí je vyhlídka Čertova kazatelna, kde bude k dispozici razítko, které si účastníci mohou dát do svého Turistického pasu, který obdrží na startu. Z vyhlídky cesta pokračuje na zříceninu hradu Rychleby a posledním stanovištěm před cílem je Tančírna v Račím údolí, která se nedávno dočkala kompletní rekonstrukce a nyní hostí nejrůznější výstavy i akce. V cíli bude na účastníky čekat občerstvení včetně ryzího piva z hor z řad Pivovaru Holba a těšit se mohou i na odpolední program se skupinou Kareta, soutěžemi a fotokoutkem.

Horalé horám

Pivovar Holba, který pro své pivo nedá dopustit na suroviny z domovské oblasti Jeseníků, se zároveň dlouhá léta věnuje projektům na jejich obnovu a propagaci. Pro ty, pro které je zdejší malebná příroda zatím stále ještě neprobádaným krajem, je pochod Za barvami našich hor ideální příležitostí. Pochod navazuje na předchozí oblíbené výšlapy Z pramenů Jeseníků.

O vztahu Pivovaru Holba k přírodě vypovídají i názvy, které dává svým jedinečným pivům. Holba Šerák, vlajková loď pivovaru, ověnčená mnoha cenami z tuzemských i mezinárodních pivních soutěží vzdává hold jednomu z vrcholů Jeseníků. Stejně jako unikátní ležák Holba Keprník, k jehož výrobě se používá divoký horský chmel. Právě Holba Keprník má po nedávné ruční sklizni jedinečného chmele navařenou první slavnostní várku piva, která momentálně zraje a jejíž výsledek budou moci milovníci piva ochutnat už v druhé polovině října.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pivo, holba, pochod, jeseníky, rychlebské hory, hory, léto, podzim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.