čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucká cestovní kancelář Akvila Travel zkrachovala, fungovala pětadvacet let

Olomoucká cestovní kancelář Akvila Travel, která fungovala na trhu přes pětadvacet let, před pár dny ukončila svou činnost. Zanechala za sebou několikamilionové dluhy.

Akvila Travel v minulých dnech přiznala dluhy za celkem 16 milionů korun. Dluží především ubytovacím zařízením v zahraničí a malým prodejcům. Teď sama na sebe podala návrh na insolvenci.

I na webu Akvila Travel (http://www.akvila.cz) již je prázdno, píše se tam pouze: "Dovolujeme si vám oznámit, že naše cestovní kancelář po 25 letech působení v cestovním ruchu ukončila činnost." Poté již jen odkazuje na kontakty, na které mohou zájemci vyřídit poslední dotazy.

Velký zvrat ve fungování Akvila Travel nastal poté, co v roce 2013 přestal fungovat charterový dopravce Holidays Czech  Airlines, se kterým Akvila Travel spolupracovala. Ta pak musela hledat narychlo dopravce jiného. Před rokem 2013, v nejlepších letech fungování, dosahovala firma tržeb kolem čtvrt miliard korun, po velkém zvratu v roce 2013 a z posledních dat z tohoto roku spadly tržby podle serveru iDNES.cz pod 200 milionu korun.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.