pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Město plánuje nové chodníky v rizikových úsecích i opravy a rozšíření místích škol

Rada města Olomouce včera rozhodla o nových investicích, které přispějí k bezpečnému pohybu chodců a lepším prostorám pro vzdělávání. V pánech je také vybudování nového přístřešku na zastávce MHD i stavba hasičské zbrojnice.

Celkem na třech místech v Olomouci přibudou nové chodníky. Jde o rizikové úseky, kde chodci zatím musí vcházet do komunikace. První z nich je ulice Dvorského na Svatém Kopečku, další Řepčínská ulice v úseku od křižovatky s Břetislavskou směrem k základní škole. Třetí úsek je v Topolanech v ulici U sv. Jana, kde chybí chodník od nově vybudovaných domů k zastávce MHD. Projektová příprava byla zahájena také u nového přístřešku na autobusové zastávce v Holické ulici.

Další plány a dotace směřují do městských mateřských a základních škol. U Fakultní základní školy Hálkova bude vybudována přístavba, ve které vznikne v přízemí jídelna a v prvním patře odborné učebny. Na ZŠ a MŠ Svatoplukova proběhne rekonstrukce, která má za cíl upravit dvě patra. V prvním z nich vzniknou dílny a v druhém nové třídy pro mateřskou školu a školní družinu. Tento projekt by se měl realizovat v příštím roce.

Následující rok přinese nové třídy i do MŠ Roosveltova, které budou vybudovány v rámci rekonstrukce prostor. Dotace by měly zajistit také vybudování nové hasičské zbrojnice ve Chválkovicích. Stávající je totiž nevyhovující, ale samotné rozšíření stávající stavby není možné z důvodu druhého památkového pásma Svatý Kopeček, kde se zbrojnice nachází.

Uvedené projekty oprav škol je potřeba zařadit do seznamu investic Místního akčního plánu vzdělávání, kde se už nachází desítka dalších projektů na opravy a rozšíření olomouckých škol. Ke všem projektům se v probíhajícím připomínkovému řízení mohou vyjádřit členové řídícího výboru, ředitelé a učitelé škol, ale také rodiče žáků.

Čtěte více:

Autoři | Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.