pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Věra Mazurová se stala Babičkou Olomouckého kraje

Miss Universe, Miss World, Miss České republiky, soutěží krásy je po celý rok dostatek, ale už jste někdy slyšeli o Babičce roku? Porota Olomouckého kraje si tu svojí vybrala z třiadvaceti soutěžících, nejvíce je zaujala Věra Mazurová v Olomouce.

Soutěž se konala ve čtvrtek na Výstavišti Flora v rámci oslavy svátku seniorů. Samotný svátek sice vychází na 1. října, ale výběr Babičky proběhl o dva dny dříve. Do soutěže se mohla přihlásit každá babička, která má šedesát a více let a trvale žije v Olomouckém kraji. Horní věk nebyl nikterak limitovaný, zúčastnila se dokonce i třiadevadesátiletá Marie Pallová ze Skrbeně. Na Výstavišti Flora babičky čekal řízený rozhovor, volná disciplína a promenáda ve společenském oděvu podle vlastního výběru. Celým dnem provázel moderátor Vladimír Hron.

Při organizování této akce jsme měli jediný cíl – aby senioři důstojně oslavili svůj svátek. Nešlo o soutěž krásy, ale o ukázku lidských hodnot a vnitřní krásy člověka v seniorském věku,“ uvedla za organizátory soutěže Milena Hesová, předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje.

Přesto odborná porota vyhlásila vítěze a na prvním místě se umístila už zmíněná Věra Mazurová, která nejvíce zaujala svým pojetím volné disciplíny. Společně se svým manželem zatančila tanec jive. „Obrovská porce uznání ale patří i ostatním soutěžícím už jenom za to, že vůbec přišly a podělily se s publikem o svoje názory a dovednosti,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje, který zasedl v porotě.

Druhé místo obsadila Danuše Klímová z Horky nad Moravou. Nadšená sběratelka botiček se ve volné disciplíně představila s vnoučaty a pravnoučaty. Třetí místo získala Věra Svačinková z Příkaz, která ohromila svými ručními pracemi a tancem. Titul Babička Sympatie, kterou formou ankety zvolilo publikum, získala Jaroslava Fabiánová.

Babička kraje se volila úplně poprvé a akci navštívilo kolem osmi set lidí. Její organizátoři už dostali nabídku, aby ji v příštím roce rozšířili na celou Českou republiku.

Čtěte více:

Autoři | Foto kr-olomoucky.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.