pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Vstup olomouckého hřbitova prošel opravou za více než milion, takto teď vypadá

Město ukončilo obnovu vstupních bran i oplocení u vchodu na olomoucký hřbitov z třídy Míru. Celkové náklady na opravu byly 1,2 milionu korun.

Historická brána, která zajišťuje vstup na katolickou, evangelickou a židovskou část ústředního hřbitova, se dočkala kompletní rekonstrukce po 116 letech. Součástí je instalace orientační mapy s vyznačením hrobů významných osobností,“ uvedl náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Opraveny byly hned tři kovové brány i téměř 100 metrů oplocení. „V prostoru mezi hlavními vjezdovými branami provedla stavební firma i úpravu zpevněných ploch. Aktuálně ukončená městská investice na ústředním hřbitově dosáhla částky 1,2 milionu,“ objasnil náměstek primátora Filip Žáček.

Neředínský hřbitov se změn k lepšímu dočkal také nedávnou opravou dvou páteřních cest a kompletní rekonstrukcí osvětlení hlavní hřbitovní a příjezdové aleje za více než 1 milion korun. Město navíc usiluje o zvýšení bezpečnosti v areálu ústředního hřbitova. Před hlavní branou je nově umístěna bezpečnostní kamera s napojením na městskou policii.

Čtěte více:

Zdroj olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.