pondělí 29. dubna 2024 Robert

Ingress - rozšířená realita, která vás vtáhne do boje o mimozemské portály

Ingress vám umožní vžít se do role agenta, snažícího se ochránit lidský druh nebo ho naopak přeměnit a posunout v evoluci dál. Budete stavět portály a ničit ty nepřátelské, budete muset spolupracovat, aby se váš tým posunul v celosvětovém žebříčku.

Ingress je online hra, která využívá systému rozšířené reality. To znamená, že ve svém smartphonu vidíte na mapě věci, v našem případě portály, které existují jen v realitě hry. Tím se Ingress liší od Geocachingu, který odkazuje taktéž na reálná místa, ale schovávají se tam opravdové věci.
Všechny hry s rozšířenou realitou pracují s tím, že reálný obraz doplňují počítačem vytvořené objekty, na stejném principu bude fungovat i očekávaná hra Pokémon GO, ta bude využívat i obraz z kamery, který bude doplňovat o objekty příšerek ze světa Pokémon.

Za co vlastně budu hrát?

Příběh Ingressu odkazuje k invazi mimozemšťanů (Shapers), kteří na zemi budují záhadné portály. O portály mezi sebou bojují dvě názorové skupiny.
Když se registrujete do hry, budete mít na výběr ze dvou frakcí. První frakce, modrá (šmoulové) se jmenuje Resistance. Její členové jsou konzervativní jedinci a snaží se zabránit změnám, které by mohla nová mimozemská technologie přinést. Osvícení, zelení (žabičky) se naopak snaží jít změnám naproti a věří, že mimozemský vliv pozvedne lidstvo na novou úroveň v evoluci.

A jak že se to hraje?

Princip hry je vcelku jednoduchý, prostě obsazujete portály, které se objevují na zajímavých místech, např. hrady, pomníky, výtvarná díla. Tyto portály vidíte na mapě ve svém mobilu a se snažíte je získat pro svůj tým.
Pokud je portál bílý, je neobsazený a můžete ho jednoduše získat pomocí střel, které dostáváte z hackování ostatních portálů ve vaší blízkosti stejně jako další vybavení potřebné ke hře.
Když portál obsadíte, zbarví se do barvy vašeho týmu modrá/zelená. Poté můžete svůj nově získaný portál obsadit takzvanými rezonátory, ty fungují jako štíty, takže když vám bude chtít někdo portál zničit, rezonátory mu budou útok znesnadňovat.

Nejzábavnější část je ale  propojování portálů. Když obsadíte tři portály a získáte od nich klíč (z hackování), můžete je mezi sebou propojit a získat tak body za celé pole, které vznikne uvnitř vytvořeného trojúhelníku.
A o tom to vlastně všechno je.

Skupinky nadšenců po celém světě plánují své cesty napříč celým světem, aby vytvořili co největší pole. Možná to zní lehce, ale linku, kterou vytvoříte, vám nesmí zkřížit žádná jiná. Takže při opravdu velkých akcích mezi sebou komunikují hráči z celého světa, aby vytvořili ideální podmínky pro vytvoření obrovského trojúhelníkového pole.
mapa olomouce
                                            Takhle vypadá Olomouc ve světě Ingressu.


Seznamování, cestování, propojování

Ingress má skvělou podporu od vydavatelů Niantic Labs z Googlu. Niantic vydává příběhová videa ze světa Ingressu na svém youtube kanálu, vytváří dokumenty, ve kterých hráči mohou hledat tajné zprávy a kódy a pořádá obrovské eventy, kde se sejdou hráči z celé země a bojují v jeden den o vybrané město. Dokonce se akce pořádají i v České republice, takže 23. července můžete navštívit Mission Day Brno. A zažít tak své první velké dobrodružství v roli agenta.

Díky Ingressu poznáte spoustu nových lidí, zlepšíte si komunikační a taktické schopnosti, protože někdy to prostě není jednoduché a hlavně se rozejdete do přírody. Objevíte mnoho zajímavých míst a vaše procházky budou mít vždy nějaký cíl. Ingress je dostupný pro Android a iOS zdarma.


Čtěte více:

Autoři | Foto events.ingress.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.