pondělí 29. dubna 2024 Robert

Už žádné rozházené papíry, Evernote shromáždí vaše poznámky na jednom místě

Každý den se na vás valí obrovské množství informací. Některé si potřebujete zapamatovat, některé ne. Pro ty, které nechcete zapomenout je tady Evernote. Takhle už nikdy nezapomenete na máslo nebo na své přelomové myšlenky. Všechno si pěkně zapište.

Žijeme v době moderních technologií a tak není divu, že kalendáře a diáře nahrazují digitální alternativy v našich telefonech. Stejně tak se do digitálního prostředí přesunul i poznámkový blok, už nemusíte používat desítky barevných papírků na lednici, dnes máte všechno v mobilu.

A tak se dostáváme k aplikace Evernote. Tato aplikace vám přináší poznámkový blok s neomezeným počtem stran, kam můžete zapisovat své myšlenky, úkoly seznamy nebo dokonce fotky. Obrovskou výhodou je propojenost s dalšími zařízeními, ve kterých máte Evernote nainstalováno. Poznámky z mobilu můžete vidět doma na počítači a podobně, Evernote vám dává spoustu možností.

Internetová registrace vám umožní založit si svůj poznámkový bloček a připojení k internetu zajistí, že to, co si zapíšete v pohodlí domova, uvidíte třeba v práci na svém mobilu.

Poté už se stačí jen přihlásit a začít vytvářet poznámky. Aplikace má nespočet funkcí, jedna z nich je například vytváření zkratek. Pokud k nějáké poznámce přistupujete často, vytvoříte si zkratku a budete ji mít vždy na očích.

Své poznámky můžete třídit do různých bloků, jestliže potřebujete mít poznámky se stejnou témtikou na jednom místě, vytvoříte samostatnou složku. Na organizování poznámek je užitečná funkce štítků. Poznámku si pojmenujete dle klíčových slov v jejím obsahu a v aplikaci ji pak můžete jednoduše vyhedávat.

Evernote je jednoduchá a funkční aplikace, vytvoříte poznámku, pojmenujete ji a to je vše, žádné složitosti. Svou poznámku můžete vylepšit ještě fotkou. Příjemné je, že Evernote přináší i základní nástoje pro formátování, takže můžete měnit font,  velikost textu, zarovnání atd.

Jedna z nejužitečnějších funkcí je notifikace. K poznámce můžete vytvořit upozornění, které se bude vázat k nějakému datu v kalendáři a až na něj příjde, aplikace vám dá vědět.
Potřebujete obstarat spoustu záležitostí, ale bojíte se, že na nějakou zapomenete, nastavte si upozornění a Evernote vám dá vědět.

Už se vám někdy stalo, že jste napsali text do počítače, ale zapomněli jste ho uložit a práce byla ztracena? Pokud ano, s touto aplikací už se to nebude opakovat, Evernote ukládá všechny poznámky automaticky. Prostě napíšete poznámku a poznámka se uloží automaticky  rovnou se objeví i na všech vašich zařízeních s nainstalovanou aplikací.

Výhodou oproti obyčejným poznámkám v telefonu je také možnost vyhledávání. Když se vám poznámky nakupí, budete nuceni vyhledávat, naštěstí stačí zadatjen jedno slovo z určité poznámky a aplikace vám ji vyhledá. Můžete vyhledávat i podle fotografie či pomocí nejrůznějších filtrů.

Zajímavé rozšíření aplikace přináší Evernote Clipper, doplněk pro váš prohlížeč, který vám umožní, ukládat části stránek rovnou do poznámek. Najdete na webu zajímavý článek a nechcete ho ztratit, stačí kliknout a text se uloží do vašeho Evernote.

Jestli hledáte jednoduchou, ale funkční aplikaci na vytváření a sdílení vašich poznámek, Evernote je dobrá volba.
Umožňuje vám všechny poznámky pěkně organizovat, vytvářet štítky, ukládat do oblíbených. Vytváření upozornění je praktické. Asi nejlepší funkce je synchronizace s vašimi zařízeními, to co je v mobilu, máte rázem i na tabletu a v počítači, vlastně aplikace slouží jako virtuální flash disk pro vaše texty a fotky. 

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.