středa 8. května 2024 Statní svátek

Opilý řidič zavinil nehodu na železničním přejezdu u Červenky

Dnes krátce po čtvrté hodině ranní přijala policie oznámení o dopravní nehodě vlaku a osobního vozidla na železničním přejezdu ve směru z Červenky na Moravičany. Řidič automobilu nadýchal dvě promile.


Po příjezdu na místo nehody se zde nacházel také řidič osobního vozidla. Z prvotního šetření vyplývá, že 36letý řidič vjel s vozidlem Škoda Superb na železniční přejezd, kde z dosud přesně nezjištěných příčin uvízl. Krátce poté se spustilo zabezpečovací zařízení přejezdu, upozorňující na projíždějící vlak.

Řidič stačil z vozidla vystoupit, a jak sdělil, máváním se snažil strojvedoucího, který jel s rychlíkem ve směru od Červenky na Královou, na vzniklou situaci upozornit.  Strojvedoucí již však střetu nemohl zabránit. Vlak do vozidla narazil, zhruba 200 metrů ho tlačil před sebou a zcela ho zdemoloval. Řidič cestoval ve vozidle sám, ve vlaku bylo 294 cestujících. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Při nehodě došlo ke škodě na vozidle, vlaku i trati.

Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 600 000 korun. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu kolem 2 ‰ alkoholu v dechu. Po poučení se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou nadále v šetření.

Komunikace vedoucí přes uvedený železniční přejezd byla po dobu šetření nehody a odstraňování jejich následků uzavřena v obou směrech.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.