sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

V tréninku jsem pustil osm nájezdů z deseti, věřil jsem, že se to nebude opakovat, smál se Konrád

Kohouti vydřeli důležitou výhru nad Vítkovicemi a stále drží šestou příčku v tabulce extraligy. V zápase plném zvratů Mora zvítězila v nájezdech a prodloužila domácí neporazitelnost na čtyři utkání v řadě. Vyzpovídali jsme gólmana Braňa Konráda a střelce vyrovnávacího gólu, a také autora nádherné kličky v nájezdech – Dávida Buce.

Braňo Konrád, brankář

Byl to vybojovaný zápas. Jak jste jej viděl z brankoviště?
Dalis jsme první gól a věděli jsme, že si musíme dát pozor na přesilovky Vítkovic. Jenže hned tu první bleskově využili, dostali se na koně a v hned té druhé měli další šance. Ve druhé třetině jsem udělal chybu a po nedorozumění s obráncem padl gól na 2:1 pro Vítkovice. V takové situaci si na sebe musíme zakřičet, i když v tom hluku pod našim kotlem není moc slyšet. Prostě jsem udělal chybu, nepodíval jsem se, jestli jde spoluhráč pro puk. Naštěstí jsme dál bojovali a jsem rád, že jsem tým v nájezdech podržel.

Chtěl jste tu chybu v nájezdech odčinit?
Samozřejmě mi to blesklo hlavou. Zároveň jsem si říkal, že jsem ráno na tréninku dostal osm gólů z deseti nájezdů. Takže jsem teď dost si věřil, protože co nejde ráno, to musí jít večer. Kdybychom po mé chybě prohráli, byl bych naštvaný.

Jak se ta chyba zrodila?
Chtěl jsem puk zastavit hokejkou, jenže on šel vysoko na plexisklo a odrazil se na mě. Já jsem jen máchl lapačkou a nečekaně jsem ho položil na led. Čekal jsem, že za se za mnou obejví náš obránce, jenže ten nikde. Měl jsem spíš puk poslat pryč, nebo o něj bojovat u mantinelu. 

Necháte si při nájezdech poradit od hráčů, kteří znají ty, co na vás pojedou?
Vůbec ne, nemám to rád. Jen u Olesze jsem věděl, že má dobrou střelu, tak jsem se na to připravil, jenže nakonec provedl úplně něco jiného. Raději mám čistou hlavu.

Jak jste se cítil po gólu, který jste daroval hráčům Vítkovic?
Hodil jsem to za hlavu, trošku si ponadával a šel jsem do toho s čitou hlavou. Naštěstí ten smolný gól padl ve druhé třetině, kdyby to bylo kousek před koncem je to něco jiného. Věřil jsem klukům, že s tím ještě něco udělají.

Škoda tří bodů, ale i dva se ve vyrovnané tabulce extraligy počítají…
Každý bod navíc je pro nás dobrý a je důležité, že se nám Vítkovice nepřiblížily. Musíme sbírat body a je jedno jakým způsobem.

 

Dávid Buc, střelec druhého gólu v zápase a prvního v nájezdech

Jaký to byl pro vás zápas?
Velmi bojovný, hrálo se o hodně, protože kdyby Vítkovice vyhrály, tak se na nás nebezpečně dotáhnou. Naštěstí jsme se jim my i bod vzdálili.

Ostravští šli do laciného vedení 2:1, co jste si řekli v kabině před třetí třetinou?
Trenér stáhl hru na tři pětky a od té doby jsme měli výrazný tlak. Věřili jsme si, že ten vyrovnávací gól dáme, stejně jak to byl o nedávno s Pardubicemi. Bylo na nás vidět, že chceme vyrovnat.

Ve třetí třetině jsem vyrovnal na 2:2…
Marek Laš mi výborně posunul puk na stranu a já jsem si počkal, až obránce zabrzdí a přes něj jsem to tam napálil a spadlo to do brány. Ani nevím, jak to prošlo.

Místo zraněného Knotka s vámi na centru hraje Kuba Herman, jak jde spolupráce?
Je to teprve druhý zápas a v tom minulém v Liberci to bylo špatné, Tam jsme ani neměli šance. Dnes jsme se už na ledě celkem sehrávali. Myslím si, že v každém dalším zápasem to půjde nahoru. Hermoš je šikovný hráč a dobrý bruslař, takže nám bude vyhovovat a jsem rádi, že zaplnil místo ve formaci.

Dal jste nádherný gól hned v prvním nájezdu..
Tento blafák mám nacvičený z tréninku a i ten druhý nájezd bych proměnil pro změnu pod vyrážečku, kdyby se mi nepostavil puk na hranu.

Týmu chybí marodi, jak se s tím vyrovnáváte?
Máme sice hodně zraněných hráčů, ale zase dostávají šanci jiní a ti pro tým odevzdávají maximum. Nemáme se čeho bát, všechny zápasy teď budou vyrovnané a stále se dá i nepříznivá situace otočit. Každý hráč je nahraditelný, když ti co dostanou šanci odvedou to nejlepší, co umí.

Co vaše hra v početních výhodách?
V přesilovkách se lepšíme, zejména, když se po zranění vrátí Pavel Skrbek a ještě si líp sedneme se Kubou Hermanem, bude to dobré. I dnes jsme měli stoprocentní šanci v přesilovce. Všechno chce svůj čas, sehrajeme se góly v početní výhodě přijdou.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.