čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Unčovicích vzplálo bývalé skladiště, s plameny hasiči bojovali několik hodin

V Unčovicích na Olomoucku hořela ve středu večer dvoupodlažní bývalá skladovací hala. S velkými plameny několik hodin bojovaly tři jednotky hasičů.

Na místo se museli hasiči vrátit také dnes ráno, důvodem byla další žhavá ohniska. Výši škody a příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel. Nikdo nebyl zraněn, řekla dnes mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

"Již v době jízdy jednotek na místo události bylo vidět velké plameny šlehající ze střechy bývalé dvoupodlažní skladovací haly o rozměrech 20krát 30 metrů. Velitel zásahu si na místo vyžádal také výškovou techniku z Olomouce. V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali střešní konstrukce, dohašovali ohniska v horním patře budovy a odvětrávali zakouřené prostory," uvedla mluvčí hasičů.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za půl hodiny po příjezdu, požár se podařilo zlikvidovat kolem 20:30. Dnes ráno kolem 05:00 se na místo museli vrátit, žhavá ohniska se objevila ve stropních podhledech. Hasiči proto stropy v mezipatře rozebrali a prolili vodou, dodala mluvčí.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.