pátek 26. dubna 2024 Oto

Včerejší hokejové utkání v Prostějově vystřídala krvavá zranění a výjezdy sanitek

Duel mezi LHK Jestřábi Prostějov a HC ZUBR Přerov začal ve středu 2.11. v šest hodin odpoledne. Po zápase vyjížděla k stadionu posádka zdravotníků k muži, který si poranil končetinu od zábavní pyrotechniky. Na místě však nalezla bezvládnou osobu, jejiž zranění vyžadovalo neodkladnou pomoc.

„Při tradičně emočně vypjatém zápasu došlo k několika drobným narušením veřejného pořádku a občanského soužití spočívajícím v házení předmětů a pyrotechniky mezi fanoušky obou klubů,“ oznámil policejní mluvčí František Kořínek. „U jednoho muže došlo ke zranění ruky pyrotechnikou, kterou nestačil odhodit,“ dodal Kořínek.

Zdravotní operační středisko Olomouckého kraje vyslalo k muži posádku s lékařem. „Během jízdy ke zraněnému narazila na další událost u stadionu vyžadující rychlou pomoc zdravotníků. U cesty posádka nalezla bezvládného muže s úrazem hlavy a zhmožděninami v oblasti břicha a hrudníku. Po komplexní prohlídce, ošetření a zajištění byl jednatřicetiletý pacient převezen k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. U původně ohlášené události se zraněním horní končetiny návazně zasahovala další posádka z Prostějova,“ uvedl tiskový mluvčí zdravotnické záchranné služby Zdeněk Hošák.

„Ke zranění muže v bezvědomí došlo u okružní křižovatky v Kostelecké ulici. Za dosud přesně nezjištěných okolností muž upadl na komunikaci, kde zůstal ležet v bezvědomí. Právní kvalifikace tohoto jednání bude stanovena v průběhu dalšího šetření okolností, za kterých ke zranění muže došlo,“ dodal Kořínek. 

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.