Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Gastronomie

Nadělte si pod stromeček exkluzivní víno z olomoucké vinotéky OpenWine

pondělí, 11. prosince 2017, 15:00Gastronomie
 

Každý rok přemýšlíte, čím obdarovat vaše blízké, aby byl dárek originální, nečekaný a hlavně potěšil. Ale co když je na to jednoduchá pomoc? Vinotéka OpenWine, působící skoro deset let v Olomouci, nabízí výběr exkluzivních vín z Jižní Ameriky,...

 

České chipsy jsou dražší a nezdravější než ty německé, ale chutnají lépe

čtvrtek, 7. prosince 2017, 10:30Gastronomie
 

Sledování sportovních přenosů ani společenské oslavy se většinou neobejdou bez brambůrků; každý Čech jich průměrně spořádá 1,2 kg za rok. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat celkem 19 balení solených chipsů, přičemž dva vzorky tvořily...

 

V nejlepší restauraci roku Entrée host utratí průměrně 1200 korun, měsíčně ji navštíví 2000 lidí

středa, 6. prosince 2017, 07:22SpolečnostGastronomie
 

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée, která byla otevřena před dvěma lety a už si i díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Návštěvnost se...

 

Olomouc má nejlepší restauraci v Česku! Entrée letos porazila i pražský Alcron

pátek, 1. prosince 2017, 11:30SpolečnostGastronomie
 

Podle serveru Aktuálně.cz se stala olomoucká restaurace Entrée restaurací roku v celostátní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant. Vaří v ní šéfkuchař Přemek Forejt, který prošel věhlasnými restauracemi, jako je londýnská michelinská restaurace...

 

TEST: České máslo je kvalitnější než to německé

pátek, 17. listopadu 2017, 09:00Gastronomie
 

Mezi spotřebiteli se objevily obavy, že kvůli nedostatku smetany se kvalita másla v poslední době zhoršila. Spotřebitelská organizace dTest se proto rozhodla ověřit, jestli výrobci nezačali máslo šidit. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat...

 

Nejčastěji šizené potraviny? Tuzemské masné výrobky

středa, 11. října 2017, 09:00Gastronomie
 

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu dTest. Analýza výsledků testování za poslední tři roky ukázala, že nejvíc nekalostí skrývají uzeniny a další výrobky z masa....

 

Lidé už si objednávají vánoční cukroví. Letos bude dražší, může za to cena másla a nedostatek ořechů

úterý, 10. října 2017, 18:00SpolečnostGastronomie
 

Vánoce už opravdu klepou na dveře. Dokazuje to i fakt, že lidé v Olomouckém kraji už uskutečňují objednávky na vánoční cukroví. Potvrzují to mnohé cukrárny v kraji.

 

Ovčí jogurt, husí maso a karamelový koláč. Další produkty mají olomouckou ochrannou známku

sobota, 7. října 2017, 13:00Gastronomie
 

Privilegovaným označením Výrobek Olomouckého kraje se může chlubit už 166 produktů, patnáct nových držitelů této známky kvality si ocenění převzalo v pátek 6. října na veletrhu OLIMA. Soutěž hejtmanství poprvé vyhlásilo v roce 2005, aby podpořilo...

 

Houbaři v Olomouci a okolí mají smůlu. Nerostou a nerostou

středa, 9. srpna 2017, 07:30Gastronomie
 

Prázdné košíky si i nadále odnáší houbaři z lesů v Olomouckém kraji. Podle mykologa Jiřího Polčáka se na nedostatku hub podepisuje především dlouhodobé sucho a vysoké teploty, které na střední Moravě panují od začátku prázdnin. V porovnání s...

 

Čokoládové zmrzliny bez čokolády. Test ovládla Noblissima z řetězce Lidl

úterý, 1. srpna 2017, 07:30Gastronomie
 

V létě si téměř každý rád pochutná na zmrzlině, mezi nejoblíbenější patří čokoládová. Spotřebitelský časopis dTest nakoupil v českých obchodech 16 různých čokoládových zmrzlin a nechal je prověřit v laboratoři. Odlišují se nejen použitým tukem,...

 
 

Napište nám

Nejčtenější

  • Řidiči, který havaroval na Wolkerově, hrozí...

  • Dvě ukradené Octavie a pokus o odcizení...

  • U Štěpánova srazil expres člověka

  • Muž přišel osobně poděkovat hasičům za dobře...

Reklama