Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Velký test ruských zmrzlin odhalil jen jednoho nepoctivce

středa, 10. července 2019, 21:00GastronomieSpolečnost
 

Horké letní počasí dělá radost výrobcům zmrzlin a nanuků. K těm nejtradičnějším patří ruská zmrzlina - smetanový mražený krém vložený mezi dvě oplatky. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 11 vzorků těchto zmrzlin, aby prověřil...

 

DRBNA VAŘÍ: Velikonoční klasika v podobě nádivky a třímlékový dort „Tres leches“

neděle, 21. dubna 2019, 18:00GastronomieBlogy
 

Nádivky miluju a ta velikonoční, plná zelených bylinek a špenátu, je něco pro mě. Do nádivky dává každý jiné maso, já ji budu dělat se slaninou a trochou kuřete. K ní se chystám letos upéct kuře a brambory lehce rozmáčknuté v troubě s tymiánem a...

 

DRBNA VAŘÍ: Slaný koláč na spoustu způsobů... to je quiche

sobota, 16. března 2019, 19:00Gastronomie
 

Snad nejslavnější slaný koláč, původem z Francie, se jmenuje Quiche lorraine, po našem „Lotrinský kyš“. Jedná se o koláč z křehkého těsta se šunkou a smetanou, který můžete jíst teplý i studený.

 

FOTO: Pronikněte do tajů vaření litovelského piva

čtvrtek, 14. března 2019, 17:00GastronomieOlomoucko
 

Na začátku mé exkurze do útrob litovelského pivovaru za poznáním vaření litovelského piva se setkávám s dvěma důležitými muži – ředitelem Pivovaru Litovel Lumírem Hynečkem a předsedou představenstva a také zdejším emeritním sládkem a velkým...

 

DRBNA VAŘÍ: Holky, hubneme do jarních šatů!

pátek, 1. března 2019, 20:30Gastronomie
 

Venku to chvílemi vypadá už docela jarně, taky vás to sluníčko tak nabíjí pozitivní energií? Mě osobně už pomalu ale jistě opouští chutě na všechno to těžké a „spací“ jídlo a začínám spíš přemýšlet nad jarním detoxem, ale o tom až příště. Teď si...

 

Desítky kilogramů polského masa se salmonelou snědli ve školách i nemocnici

čtvrtek, 21. února 2019, 17:37SpolečnostGastronomie
 

Státní veterinární správa dnes uveřejnila místa, kam se dostalo nebezpečné polské maso s obsahem salmonely. Některé maso se podařilo zajistit a bude zlikvidováno, jinde ho ale už zpracovali. Dostalo se tak na talíře dětí v základních školách i...

 

DRBNA VAŘÍ: Víkendová návštěva? Upečte roládu!

pátek, 15. února 2019, 20:30Gastronomie
 

Přijde vám o víkendu návštěva a chcete se blýsknout něčím dobrým, co ale nezabere půl odpoledne v kuchyni? Upečte roládu!

 

Stylový bar Blue Tiger zve na komentovanou degustaci ginu

úterý, 5. února 2019, 18:00OlomouckoSpolečnostGastronomie
 

Olomoucký bar Blue Tiger si na poslední den pracovního týdne přichystá speciální akci, při které můžete vypustit páru, ale i džina. V pátek 8. února se budete moci v tomto charismatickém baru na Lafayettově ulici zapojit do komentované ochutnávky...

 

DRBNA VAŘÍ: Špekové knedlíky i pro ty, co špek zrovna nemusí

pátek, 1. února 2019, 20:30Gastronomie
 

Než jsem se ke špeku „projedla“ a začala ho v kuchyni používat častěji než nikdy, pár let mi to trvalo. Teď patří slanina i špek mezi ingredience, kterých si cením, protože jak se říká, tuk je nositelem chuti! A co si budeme povídat, právě teď je...

 

FOTO/VIDEO: Afriku přišly na Floru ochutnat davy. Podívejte se, co všechno bylo k mání

neděle, 27. ledna 2019, 18:00SpolečnostGastronomieOlomoucko
 

V neděli 27. ledna patřil pavilon E v areálu Výstaviště Flora Africe. Virunga, která trhy pořádá, vozí organickou fairtrade zemědělskou produkci z Ugandy a Zanzibaru. Ta se sklízí každé pondělí a úterý, ve čtvrtek přiletí ovoce letadlem z Ugandy...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Pochybné ocenění z Oxfordu pro prezident Svazu průmyslu. Ukrajinská společnost parazituje na jméně slavné univerzity

Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák, který chce dávat "přes držku" studentům stávkujícím za klima, se na webu svazu chlubí pochybnou profesurou od ukrajinské společnosti European Business Assembly. Ta se přiživuje na prestižním jméně slavné univerzity a díky kancelářím v britském Oxfordu se nazývá „oxfordskou institucí“.

Lidé vidí přínos EU pro Česko, osobní prospěšnost ale vnímají méně

Češi si myslí, že členství v EU je pro naši zemi přínosné, osobní prospěch pro vlastní život ale vnímá jen menší část z nich. Plyne to z exkluzivního průzkumu agentury Median pro projekt Moje Evropa.

PRŮZKUM: Babiš zůstává nejoblíbenější, jeho popularita ale oslabuje

Nejlépe hodnoceným politikem ze členů vlády a předsedů parlamentních stran zůstává premiér a šéf ANO Andrej Babiš, jeho popularita ale dál oslabuje, uvedla agentura STEM na základě červnového průzkumu. Babiše kladně hodnotí 45 procent dotázaných, zatímco v lednu to bylo 48 procent a loni v říjnu polovina. Na druhém místě v žebříčku popularity skončila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), které vyjádřilo podporu 40 procent respondentů. Na třetím místě je s 39 procenty pozitivních hodnocení lídr Pirátů Ivan Bartoš.