Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Gastrodrbna: U Huberta mi vždycky stačí poloviční porce

středa, 21. září 2016, 13:55Gastronomie
 

Kolem Restaurace u Huberta procházím dennodenně do práce a zpátky. Každý den míjím vývěsné tabule, které hlásají kančí speciality, jelení maso a dinosauří steak.

 

Gastrodrbna: Jazz Tibet Club, králík se zelím a knedl... pečené brambory

středa, 14. září 2016, 16:04Gastronomie
 

Jazz Tibet Club je vyhlášená hudební scéna, kde se nehraje pouze, jak název napovídá, jazz, ale i žánrově odlišná tvorba. Ale je to dobré místo, kde se můžete najíst?

 

GASTRODRBNA: V Riegrovce jsem měla nejlepší polední meníčko za poslední dobu

středa, 31. srpna 2016, 15:12Gastronomie
 

Už dlouho jsem si tak nepochutnala na poledním menu jako v Original Beer Restaurant Riegrovka. Překvapilo mě spojení chutí a nápaditost jídelního lísku.

 

GASTRODRBNA: Do pizzerie U Netopýra se chodí na jistotu

středa, 24. srpna 2016, 12:25Gastronomie
 

V centru města jsem navštívila už pěknou řádku restaurací, přesto jich na vyzkoušení zbývá ještě hodně. Pro toto týdenní hodování jsem si vybrala Kavárnu a pizzerii U Netopýra.

 

Gastrodrbna: Kdo dostane hlad na třídě 1. máje, měl by zamířit do Goliáše

středa, 10. srpna 2016, 10:52Gastronomie
 

Restaurace Goliáš mě učarovala už před nedávnem, když jsem si tam dávala mimo polední nabídku steak z vepřové panenky s bylinkovou bagetou. Příjemná obsluha, prostředí i jídlo pohladí na duši i v žaludku.

 

Gastrodrbna: Na Konviktu si člověk připlatí, ale zaručeně pochutná!

středa, 3. srpna 2016, 13:55Gastronomie
 

Jezuitský Konvikt je lokalitou, která je mi dobře známá. Chodím tam totiž do školy. Kromě několika uměleckých studijních oborů a pravidelných akcí, které se zde konají, má však člověk příležitost navštívit i zdejší restauraci. Stojí za zkoušku?

 

V Olomouci se bude konat Extreme Food Festival, ochutnat můžete hmyz i nejsmradlavější ovoce

středa, 27. července 2016, 11:16Gastronomie
 

V sobotu 17. září proběhne v olomouckém centru ARTUM od 10:00 do 18:00 první ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne netradiční cizokrajné pokrmy, prodej exotických surovin, ale také osvětové přednášky o tom, jak cestovat za chutí....

 

Gastrodrbna: U nadporučíka Lukáše si dávejte pozor na hlavu

čtvrtek, 21. července 2016, 14:28Gastronomie
 

Na dnešní oběd jsem si vybrala Pivnici u Lukáše, která je ve stejné uličce jako Restaurace Pod Limpou.

 

Gastrodrbna: Plan B je jistota, pokud jde o polední meníčka

středa, 13. července 2016, 15:15Gastronomie
 

Vždycky, když si chci zajít někam na oběd a nechce se mi moc přemýšlet nad tím, kam vyrazím, většinou nakonec skončím v Planu B na Palachově náměstí. Proč? Snad ještě nikdy se mi nestalo, že bych tam dostal jídlo, které by mi nechutnalo. A místní...

 

Penny Market prodával slovenské klobásy s klamavým označením na etiketě

neděle, 10. července 2016, 16:55Gastronomie
 

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila obchodnímu řetězci Penny Market, aby stáhl ze všech svých poboček Baron Gombaseckou klobásu s číslem šarže L:191 v balení 400 gramů. Obsahovala totiž o zhruba pětinu méně masa, než kolik bylo...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Nabarvené ptáče Václava Marhoula poletí do Los Angeles bojovat o nominaci na Oscara

Česká filmová a televizní akademie, která každoročně stojí za udílením cen Český lev, vybrala Nabarvené ptáče scenáristy, režiséra a producenta Václava Marhoula jako kandidáta na Oscara v kategorii nejlepší zahraniční film. Akademici vybírali z 10 českých hraných a dokumentárních filmů, přihlášených jejich producenty. S větším počtem bodů skončily dále filmy Na střeše a Zlatý podraz. Hlasování probíhalo od 1. do 13. září.

Nejhorší byla Bangladéš. Chtěl bych žít půl roku na Sibiři, říká Tomáš Vaňourek z projektu Zikmund100

Cestovat po světe je snem mnoha lidí. Tomáš Vaňourek a Lukáš Socha si tento sen splnili. Díky projektu Zikmund100 se projeli po stopách slavných cestovatelů Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky a nafotili svět šedesát let poté. Jak vůbec nápad vznikl, a jaké bylo stát po cestě před samotným Miroslavem Zikmundem? I o tom se rozpovídal jeden z aktérů Tomáš Vaňourek.

Ropný trh je po útoku v nebezpečné situaci, čeká se zdražení ropy

Útok na ropná zařízení společnosti Saudi Aramco na východě Saúdské Arábie uvrhl světový ropný trh do stavu, kterého se všichni obávali. Vynucené snížení produkce ropy o 5,7 milionu barelů denně, což odpovídá asi polovině saúdskoarabské denní těžby, je nebezpečnou situací, ve které se podle agentury Bloomberg ukáže, jak citlivý ropný trh ve skutečnosti je.