Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DRBNA VAŘÍ: Mexické kuřecí fajitas se žlutým melounem

 
pátek, 18. ledna 2019, 20:30

Mám ráda jídla, která u stolu lidi sbližují. Možná si teď představujete romantiku typu Lady a Trump, jednoho dlooouhého makaronu a polibku na konci, když se čumáčky setkají. Já mám na mysli spíš ten typ jídel, kdy se domácnost sejde u stolu, nabírá si ingredience z více různých talířů dle své chuti a povídá si.

A právě můj dnešní recept na mexické fajitas, je podle mě jedním z nich.  S fajitas jste se určitě všichni setkali, nemusí být jen kuřecí (ty si dnes připravíme my), potkáte je také ve variantě s hovězím a vepřovým masem, a hlavně spoustou zeleniny. Pro mě jsou specifické chutí, kterou asi nepotkáte v tomhle pokrmu běžně, přidávám do nich totiž žlutý meloun. Díky němu se vám mísí chuť mexického koření fajitas se sladkým melounem, červenou cibulkou, paprikami a je to prostě skvělé jídlo. Zvlášť, když jíte rádi rukama si ho vychutnáte.

Na fajitas budete potřebovat:
Žlutý meloun 
2 – 3 kuřecí prsa 
2 žluté papriky
2 červené papriky
2 červené cibule
Koření na fajitas (prodává se v sekci mezinárodních potravin ve většině supermarketů) 
Olej
Tortilly (já kupuji balené a jen je ohřívám, ale recept na ty domácí najdete na internetu lehce)
Zakysanou smetanu

Kuřecí prsa nakrájejte na tenké dlouhé plátky, směs na fajitas smíchejte s olejem a nechejte v ní maso cca hodinu marinovat. Mezitím si nakrájejte papriky na proužky a cibule na půlkolečka. Meloun nakrájejte také na dlouhé proužky. 

Následně na pánvi orestujte kuřecí prsa, moc času nepotřebují, nenechte je vysušit. Pak si je dejte stranou a na výpeku z nich orestujte papriky, přidejte meloun a následně cibuli. Mezitím už si dejte ohřívat tortilly, které zabalte do utěrky, ať si udržují teplo a neztvrdnou vám. Jakmile meloun pustí trochu šťávy, můžete přidat do zeleniny ještě trošku koření na fajitas s troškou oleje, všechno promíchejte, přidejte kuřecí prsa, pánev vypněte a rovnou ji přeneste na stůl. Tortilly plňte nejen směsí, nezapomeňte přidat také tu skvělou šťávu ze zeleniny a melounu a zakysanou smetanu. Dobrou chuť! 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka | Foto pixabay.com

Kam dál?

DRBNA VAŘÍ: Skočte si po Vánocích na skok do Asie

pátek, 4. ledna 2019, 20:30

Po svátcích plných chlebíčků s vlašákem, kachen a knedlíků, řízků a salátů nebo kdoví,čeho dalšího, si dáme změnu a posuneme se...

Podkova se na konci roku uzavřela, v prostorách vznikne nová...

čtvrtek, 3. ledna 2019, 18:00

Restaurace Podkova, která byla vyhledávaná hosty hlavně přes obědy, s úderem Nového roku zavřela. Na místě však bude zanedlouho...

Nejlepší historky z restaurací za uplynulý rok aneb Mileniálové útočí...

středa, 2. ledna 2019, 21:00

Číšníci a kuchaři už jsou od svých hostů zvyklí na ledajaký podivný požadavek nebo chování. To ale neznamená, že je čas od času...

Kapr na štědrovečerním menu? Dříve drahá záležitost

pondělí, 24. prosince 2018, 19:00

Štědrý den je dnem, na který se každý rok těší snad každé dítě. Pro dospělé to je sice nejdříve období velkého vánočního shonu,...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Do roku 2025 má u dálniční policie přibýt 750 služebních míst

Do roku 2025 by mělo v dálničních odděleních Policie ČR přibýt 750 služebních míst. Počítá s tím návrh rozvoje dálničních oddělení, který připravilo ministerstvo vnitra. Během příštího roku by mělo přibýt 231 služebních míst na stávající oddělení a dalších 34 pro postupné obsazení nových oddělení Droužkovice, Borek a Napajedla. Nyní je u dálniční policie 591 obsazených systemizovaných služebních míst.

Před 55 lety byla vynalezena populární remoska

Její obsluha i údržba je jednoduchá, spotřeba energie nízká a životnost dlouhá. Remoska je malá přenosná elektrická pečící mísa či pánev, která vaří, peče, smaží, dusí i opéká a připravit se v ní dá téměř cokoli. Remoska je českým vynálezem, její ochranná známka byla zapsána 21. července 1964. A i když s existencí měla už párkrát na kahánku, hospodyňky na ni dodnes nedají dopustit.

Kaspersky: Falešná aplikace FaceApp šíří nevyžádanou reklamu

Na internetu se objevila falešná aplikace, která se vydává za populární nástroj pro úpravu fotografií FaceApp. Mobilní zařízení uživatelů infikuje programem pro nevyžádanou reklamu MobiDash. Uvedla to antivirová firma Kaspersky Lab. Aplikace FaceApp od ruských vývojářů Wireless Lab se stala v posledních týdnech hitem. Pomocí nástrojů umělé inteligence dokáže vyfotografovanou osobu nechat zestárnout, omládnout, nebo dokonce změnit pohlaví. V souvislosti s ní se ale objevilo i varování před narušením soukromí, protože aplikace posílá fotografie k úpravě na servery mimo zařízení uživatele.