Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DRBNA VAŘÍ: Mexické kuřecí fajitas se žlutým melounem

 
pátek, 18. ledna 2019, 20:30

Mám ráda jídla, která u stolu lidi sbližují. Možná si teď představujete romantiku typu Lady a Trump, jednoho dlooouhého makaronu a polibku na konci, když se čumáčky setkají. Já mám na mysli spíš ten typ jídel, kdy se domácnost sejde u stolu, nabírá si ingredience z více různých talířů dle své chuti a povídá si.

A právě můj dnešní recept na mexické fajitas, je podle mě jedním z nich.  S fajitas jste se určitě všichni setkali, nemusí být jen kuřecí (ty si dnes připravíme my), potkáte je také ve variantě s hovězím a vepřovým masem, a hlavně spoustou zeleniny. Pro mě jsou specifické chutí, kterou asi nepotkáte v tomhle pokrmu běžně, přidávám do nich totiž žlutý meloun. Díky němu se vám mísí chuť mexického koření fajitas se sladkým melounem, červenou cibulkou, paprikami a je to prostě skvělé jídlo. Zvlášť, když jíte rádi rukama si ho vychutnáte.

Na fajitas budete potřebovat:
Žlutý meloun 
2 – 3 kuřecí prsa 
2 žluté papriky
2 červené papriky
2 červené cibule
Koření na fajitas (prodává se v sekci mezinárodních potravin ve většině supermarketů) 
Olej
Tortilly (já kupuji balené a jen je ohřívám, ale recept na ty domácí najdete na internetu lehce)
Zakysanou smetanu

Kuřecí prsa nakrájejte na tenké dlouhé plátky, směs na fajitas smíchejte s olejem a nechejte v ní maso cca hodinu marinovat. Mezitím si nakrájejte papriky na proužky a cibule na půlkolečka. Meloun nakrájejte také na dlouhé proužky. 

Následně na pánvi orestujte kuřecí prsa, moc času nepotřebují, nenechte je vysušit. Pak si je dejte stranou a na výpeku z nich orestujte papriky, přidejte meloun a následně cibuli. Mezitím už si dejte ohřívat tortilly, které zabalte do utěrky, ať si udržují teplo a neztvrdnou vám. Jakmile meloun pustí trochu šťávy, můžete přidat do zeleniny ještě trošku koření na fajitas s troškou oleje, všechno promíchejte, přidejte kuřecí prsa, pánev vypněte a rovnou ji přeneste na stůl. Tortilly plňte nejen směsí, nezapomeňte přidat také tu skvělou šťávu ze zeleniny a melounu a zakysanou smetanu. Dobrou chuť! 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka | Foto pixabay.com

Kam dál?

DRBNA VAŘÍ: Skočte si po Vánocích na skok do Asie

pátek, 4. ledna 2019, 20:30

Po svátcích plných chlebíčků s vlašákem, kachen a knedlíků, řízků a salátů nebo kdoví,čeho dalšího, si dáme změnu a posuneme se...

Podkova se na konci roku uzavřela, v prostorách vznikne nová...

čtvrtek, 3. ledna 2019, 18:00

Restaurace Podkova, která byla vyhledávaná hosty hlavně přes obědy, s úderem Nového roku zavřela. Na místě však bude zanedlouho...

Nejlepší historky z restaurací za uplynulý rok aneb Mileniálové útočí...

středa, 2. ledna 2019, 21:00

Číšníci a kuchaři už jsou od svých hostů zvyklí na ledajaký podivný požadavek nebo chování. To ale neznamená, že je čas od času...

Kapr na štědrovečerním menu? Dříve drahá záležitost

pondělí, 24. prosince 2018, 19:00

Štědrý den je dnem, na který se každý rok těší snad každé dítě. Pro dospělé to je sice nejdříve období velkého vánočního shonu,...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Členství v NATO podle analytiků zakotvilo Česko na Západě

Členství v Severoatlantické alianci, do níž Česká republika vstoupila před 20 lety, zakotvilo zemi na Západě a zajistilo její bezpečnost. Shodují se na tom analytici. Zároveň ale upozorňují, že pokud má Česko dostát svým závazkům v NATO a být platným členem aliance, musí investovat do modernizace armády více, než činilo dosud.

(NE)OBYČEJNÍ: Honza Mihule žije naplno i s cystickou fibrózou, navíc pomáhá ostatním

Když potkáte Honzu na ulici, uvidíte mladého muže, rozeného sympaťáka. Trochu zarostlého, usměvavého, příjemného a se sportovní postavou. Prostě člověk, do kterého byste určitě netipli, že má vzácné onemocnění v podobě cystické fibrózy (CF).

Ekonomickou situaci Česku hodnotí kladně nejvíce lidí za 20 let

Současnou ekonomickou situaci ČR hodnotí kladně 52 procent Čechů. Je to nejvyšší podíl od roku 1999, kdy Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) začalo tuto statistiku zjišťovat. Zhoršilo se ale očekávání ekonomického vývoje v tomto roce. Svou životní úroveň pak považuje za dobrou 53 procent lidí, což je zhruba stejně jako loni na podzim. Vyplývá to z lednového průzkumu CVVM.