Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

GASTRODRBNA: Do pizzerie U Netopýra se chodí na jistotu

 
středa, 24. srpna 2016, 12:25

V centru města jsem navštívila už pěknou řádku restaurací, přesto jich na vyzkoušení zbývá ještě hodně. Pro toto týdenní hodování jsem si vybrala Kavárnu a pizzerii U Netopýra.

Přestože nebylo úplně nejteplejší počasí, můj krok bez zaváhání vedl na zahrádku restaurace. Je v vnitřním traktu budovy, aby vám hladoví kolemjdoucí nemohli slintat do talíře.

U Netopýra je na polední menu výběr vždy z těstovin, pizzy a salátu. Obědy se podávání každý den, a to i soboty a neděle, od jedenácti do patnácti hodin. Většinou vycházejí na 95 korun a k meníčku je možnost si dokoupit za zvýhodněnou cenu třeba bazén za osmnáct nebo Tomu vodu za patnáct korun. Polévku měli v nabídce rajskou se strouháním. Na povrchu byla posypaná čerstvou petrželí, ke které mám od určité doby docela nechuť. Polévka nebyla špatně ochucená a byla teplá, bohužel jsem převážně cítila pouze tu petržel. Strouhání mi připadalo jako obyčejné nudle, ale alespoň nebyly převařené. K pití jsem si objednala Aperol Spritz, který mi poslední dobou velmi zachutnal. Stál sice skoro jako celé jídlo, ale zase má příjemnou osvěžující chuť a nezasytí mě tak moc, jako pivo, které si objednal můj kamarád Ferda. Na otázku jak mu chutnala polévka odvětil stroze: „Chutnala,“ a hodil zmačkaný kapesníček do prázdné polévkové misky. No, typický chlap.

Obecně jsem dost těstovinový typ, proto výběr penne funghi porcini byla jasná volba. Těstoviny s kuřecím masem, smetanou, hřiby a žampiony by neměly nikdy zklamat a nezklamaly ani tentokrát. Penne bylo uděláno na al dente a kuřecí maso bylo ochucené pepřem a trochu pikantnějším kořením. Hřibů tam bylo opravdu dost, na můj vkus až příliš. Jsou výraznější než žampiony, kterých jsem jinak velký fanoušek, nechávala jsem je teda spíše na straně talíře.

Ferda si zvolil pizzu Milano a když mu ji donesli, tak se zpočátku zhrozil. Nahoře byly totiž zapečené plátky cukety. „Alespoň jím zdravě,“ pronesl a zakousl se do ní. A prý teda byla dobrá. Dosvědčil to i prázdný talíř, na kterém nezůstal ani drobeček. A taky fakt, že U Netopýra tráví více času než v práci.

Líbí se mi koncept toho, že každý den je na výběr z těstovin, pizzy a salátu. Ale z dlouhodobějšího hlediska nevím, jestli bych po delší době nebyla z tak omezeného, i když každý den obměněného, výběru otrávená.

Čtěte více:

Kam dál?

Gastrodrbna: Kdo dostane hlad na třídě 1. máje, měl by zamířit do...

středa, 10. srpna 2016, 10:52

Restaurace Goliáš mě učarovala už před nedávnem, když jsem si tam dávala mimo polední nabídku steak z vepřové panenky s...

Gastrodrbna: Na Konviktu si člověk připlatí, ale zaručeně pochutná!

středa, 3. srpna 2016, 13:55

Jezuitský Konvikt je lokalitou, která je mi dobře známá. Chodím tam totiž do školy. Kromě několika uměleckých studijních oborů a...

V Olomouci se bude konat Extreme Food Festival, ochutnat můžete hmyz...

středa, 27. července 2016, 11:16

V sobotu 17. září proběhne v olomouckém centru ARTUM od 10:00 do 18:00 první ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne...

Gastrodrbna: U nadporučíka Lukáše si dávejte pozor na hlavu

čtvrtek, 21. července 2016, 14:28

Na dnešní oběd jsem si vybrala Pivnici u Lukáše, která je ve stejné uličce jako Restaurace Pod Limpou.

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Zamrzlé rybníky musí rybáři provzdušňovat. Jarní výlovy by mohly začít v polovině března

Třeboňští i novohradští rybáři stále provzdušňují rybníky. I když teď přes den teploty v kraji stoupají až k deseti stupňům nad nulu, rybníky jsou většinou ještě zamrzlé. Jarní výlovy by mohly začít už v polovině března.

Trump pozval Babiše do Bílého domu

Americký prezident Donald Trump pozval českého premiéra Andreje Babiše (ANO) do Bílého domu. Návštěva českého premiéra ve Spojených státech by se měla uskutečnit 7. března. Babiše o pozvání informoval americký velvyslanec v Česku Stephen King, řekl český premiér novinářům při návštěvě Izraele. Informaci zároveň King zveřejnil na twitteru. Podle Babiše je pozvání vyvrcholením vztahů mezi ČR a USA, ministerstvo zahraničí to označilo za úspěch české diplomacie. King očekává brzké oficiální potvrzení pozvání z Bílého domu.

V hovězím z Polska se našla salmonela, zavádějí se kontroly

Stát zavádí od čtvrtka kontroly zdravotní nezávadnosti veškerého hovězího masa dovezeného z Polska před jeho uvedením na trh. Důvodem je zjištění veterinářů, že asi 700 kilogramů polského hovězího masa, které bylo skladováno ve středních Čechách u společnosti Frost Logistics, obsahovalo bakterie salmonely. Nyní se zkoumá, zda se prodalo koncovým zákazníkům. Na mimořádném briefingu to oznámil ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD). Vzorky z masa odebírali veterináři v minulém týdnu, dnes přišly výsledky.