Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

GASTRODRBNA: Do pizzerie U Netopýra se chodí na jistotu

 
středa, 24. srpna 2016, 12:25

V centru města jsem navštívila už pěknou řádku restaurací, přesto jich na vyzkoušení zbývá ještě hodně. Pro toto týdenní hodování jsem si vybrala Kavárnu a pizzerii U Netopýra.

Přestože nebylo úplně nejteplejší počasí, můj krok bez zaváhání vedl na zahrádku restaurace. Je v vnitřním traktu budovy, aby vám hladoví kolemjdoucí nemohli slintat do talíře.

U Netopýra je na polední menu výběr vždy z těstovin, pizzy a salátu. Obědy se podávání každý den, a to i soboty a neděle, od jedenácti do patnácti hodin. Většinou vycházejí na 95 korun a k meníčku je možnost si dokoupit za zvýhodněnou cenu třeba bazén za osmnáct nebo Tomu vodu za patnáct korun. Polévku měli v nabídce rajskou se strouháním. Na povrchu byla posypaná čerstvou petrželí, ke které mám od určité doby docela nechuť. Polévka nebyla špatně ochucená a byla teplá, bohužel jsem převážně cítila pouze tu petržel. Strouhání mi připadalo jako obyčejné nudle, ale alespoň nebyly převařené. K pití jsem si objednala Aperol Spritz, který mi poslední dobou velmi zachutnal. Stál sice skoro jako celé jídlo, ale zase má příjemnou osvěžující chuť a nezasytí mě tak moc, jako pivo, které si objednal můj kamarád Ferda. Na otázku jak mu chutnala polévka odvětil stroze: „Chutnala,“ a hodil zmačkaný kapesníček do prázdné polévkové misky. No, typický chlap.

Obecně jsem dost těstovinový typ, proto výběr penne funghi porcini byla jasná volba. Těstoviny s kuřecím masem, smetanou, hřiby a žampiony by neměly nikdy zklamat a nezklamaly ani tentokrát. Penne bylo uděláno na al dente a kuřecí maso bylo ochucené pepřem a trochu pikantnějším kořením. Hřibů tam bylo opravdu dost, na můj vkus až příliš. Jsou výraznější než žampiony, kterých jsem jinak velký fanoušek, nechávala jsem je teda spíše na straně talíře.

Ferda si zvolil pizzu Milano a když mu ji donesli, tak se zpočátku zhrozil. Nahoře byly totiž zapečené plátky cukety. „Alespoň jím zdravě,“ pronesl a zakousl se do ní. A prý teda byla dobrá. Dosvědčil to i prázdný talíř, na kterém nezůstal ani drobeček. A taky fakt, že U Netopýra tráví více času než v práci.

Líbí se mi koncept toho, že každý den je na výběr z těstovin, pizzy a salátu. Ale z dlouhodobějšího hlediska nevím, jestli bych po delší době nebyla z tak omezeného, i když každý den obměněného, výběru otrávená.

Čtěte více:

Kam dál?

Gastrodrbna: Kdo dostane hlad na třídě 1. máje, měl by zamířit do...

středa, 10. srpna 2016, 10:52

Restaurace Goliáš mě učarovala už před nedávnem, když jsem si tam dávala mimo polední nabídku steak z vepřové panenky s...

Gastrodrbna: Na Konviktu si člověk připlatí, ale zaručeně pochutná!

středa, 3. srpna 2016, 13:55

Jezuitský Konvikt je lokalitou, která je mi dobře známá. Chodím tam totiž do školy. Kromě několika uměleckých studijních oborů a...

V Olomouci se bude konat Extreme Food Festival, ochutnat můžete hmyz...

středa, 27. července 2016, 11:16

V sobotu 17. září proběhne v olomouckém centru ARTUM od 10:00 do 18:00 první ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne...

Gastrodrbna: U nadporučíka Lukáše si dávejte pozor na hlavu

čtvrtek, 21. července 2016, 14:28

Na dnešní oběd jsem si vybrala Pivnici u Lukáše, která je ve stejné uličce jako Restaurace Pod Limpou.

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • AKTUÁLNĚ: Při nehodě mezi Olomoucí a...

  • Mezi oběťmi tragické nehody u Bohuňovic je i...

  • FOTO: Tragická nehoda mezi Olomoucí a...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

„Prodá“ Moskva Sibiř Číně? Zdroje přecházejí do čínských rukou, zůstává jen pustina

Portál Jamestown již několik let prostřednictvím Paula Gobleho monitoruje sílící čínskou přítomnost na Sibiři na ruském Dálném východě, zejména v oblasti kolem Bajkalu, a narůstající protičínské nálady v regionu. Minimálně od roku 2010 zde Číňané využívají „místní pohostinnosti“, aniž by za to regionu cokoli vraceli.

Dovoz ledovců z Antarktidy má zachránit Kapské Město

"Vypadá to jako šílený nápad, ale když si to rozeberete, není to tak bláznivé," tvrdí kapitán Nick Sloane. Proč neodříznout nějaké ty ledovce z Antarktidy, aby Kapské Město mohlo být zásobováno vodou? Sloane mívá nápady, které se vymykají normám. Tento šestapadesátiletý Jihoafričan zambijského původu, zakladatel firmy Sloane Marine Ltd, se již proslavil tím, že uvolnil uvázlou loď Concordia, při jejímž ztroskotání u pobřeží Itálie v roce 2012 zahynulo 32 lidí.

V Čadu je půlmilion uprchlíků, do Evropy míří jen jedno procento

Uprchlický tábor Doholo na jihu afrického Čadu se na první pohled příliš neliší od místních vesnic, které tvoří shluky domů postavených z nepálených cihel s doškovými střechami. Někteří běženci, jako osmatřicetiletý majitel obchodu s fotbalovými dresy a dalším oblečením Alamin Ahmat, zde žijí již deset let. Kvůli pokračujícím bojům mezi povstaleckými skupinami na severu jeho rodné Středoafrické republiky Ahmat v brzký návrat domů nedoufá. Neplánuje ale ani cestu do Evropy.