Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

GASTRODRBNA: Do pizzerie U Netopýra se chodí na jistotu

 
středa, 24. srpna 2016, 12:25

V centru města jsem navštívila už pěknou řádku restaurací, přesto jich na vyzkoušení zbývá ještě hodně. Pro toto týdenní hodování jsem si vybrala Kavárnu a pizzerii U Netopýra.

Přestože nebylo úplně nejteplejší počasí, můj krok bez zaváhání vedl na zahrádku restaurace. Je v vnitřním traktu budovy, aby vám hladoví kolemjdoucí nemohli slintat do talíře.

U Netopýra je na polední menu výběr vždy z těstovin, pizzy a salátu. Obědy se podávání každý den, a to i soboty a neděle, od jedenácti do patnácti hodin. Většinou vycházejí na 95 korun a k meníčku je možnost si dokoupit za zvýhodněnou cenu třeba bazén za osmnáct nebo Tomu vodu za patnáct korun. Polévku měli v nabídce rajskou se strouháním. Na povrchu byla posypaná čerstvou petrželí, ke které mám od určité doby docela nechuť. Polévka nebyla špatně ochucená a byla teplá, bohužel jsem převážně cítila pouze tu petržel. Strouhání mi připadalo jako obyčejné nudle, ale alespoň nebyly převařené. K pití jsem si objednala Aperol Spritz, který mi poslední dobou velmi zachutnal. Stál sice skoro jako celé jídlo, ale zase má příjemnou osvěžující chuť a nezasytí mě tak moc, jako pivo, které si objednal můj kamarád Ferda. Na otázku jak mu chutnala polévka odvětil stroze: „Chutnala,“ a hodil zmačkaný kapesníček do prázdné polévkové misky. No, typický chlap.

Obecně jsem dost těstovinový typ, proto výběr penne funghi porcini byla jasná volba. Těstoviny s kuřecím masem, smetanou, hřiby a žampiony by neměly nikdy zklamat a nezklamaly ani tentokrát. Penne bylo uděláno na al dente a kuřecí maso bylo ochucené pepřem a trochu pikantnějším kořením. Hřibů tam bylo opravdu dost, na můj vkus až příliš. Jsou výraznější než žampiony, kterých jsem jinak velký fanoušek, nechávala jsem je teda spíše na straně talíře.

Ferda si zvolil pizzu Milano a když mu ji donesli, tak se zpočátku zhrozil. Nahoře byly totiž zapečené plátky cukety. „Alespoň jím zdravě,“ pronesl a zakousl se do ní. A prý teda byla dobrá. Dosvědčil to i prázdný talíř, na kterém nezůstal ani drobeček. A taky fakt, že U Netopýra tráví více času než v práci.

Líbí se mi koncept toho, že každý den je na výběr z těstovin, pizzy a salátu. Ale z dlouhodobějšího hlediska nevím, jestli bych po delší době nebyla z tak omezeného, i když každý den obměněného, výběru otrávená.

Čtěte více:

Kam dál?

Gastrodrbna: Kdo dostane hlad na třídě 1. máje, měl by zamířit do...

středa, 10. srpna 2016, 10:52

Restaurace Goliáš mě učarovala už před nedávnem, když jsem si tam dávala mimo polední nabídku steak z vepřové panenky s...

Gastrodrbna: Na Konviktu si člověk připlatí, ale zaručeně pochutná!

středa, 3. srpna 2016, 13:55

Jezuitský Konvikt je lokalitou, která je mi dobře známá. Chodím tam totiž do školy. Kromě několika uměleckých studijních oborů a...

V Olomouci se bude konat Extreme Food Festival, ochutnat můžete hmyz...

středa, 27. července 2016, 11:16

V sobotu 17. září proběhne v olomouckém centru ARTUM od 10:00 do 18:00 první ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne...

Gastrodrbna: U nadporučíka Lukáše si dávejte pozor na hlavu

čtvrtek, 21. července 2016, 14:28

Na dnešní oběd jsem si vybrala Pivnici u Lukáše, která je ve stejné uličce jako Restaurace Pod Limpou.

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • FOTO: Záchranné složky zasahují u...

  • VIDEO: Policejní auto musely z příkopy...

  • AKTUÁLNĚ: Jeden mrtvý a tři těžce zranění....

  • Muž dostal za parkovaní před domem od jeho...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Chcete k nám dostat teroristy, pomáhejte v Sýrii, vezměte si je sami… Jak lidé z Česka volají do Bruselu

"Zrovna před chvílí jsem měl telefonát od pána, který trval na tom, že ho prostě musím přepojit na paní Šojdrovou, že jí musí říct, co si o tom plánu na přijetí padesáti dětí ze Sýrie myslí. Není problém s lidmi diskutovat, jde ale o styl komunikace i její množství,“ říká pravá ruka europoslankyně Michaely Šojdrové Lukáš Pachta.

Nejstarší vozovna v Brně projde rekonstrukcí za téměř 400 milionů

Poklepáním základního kamene byla zahájili ve středu zástupci města a dopravního podniku modernizaci vozovny v Pisárkách, která je nejstarší vozovnou brněnského dopravního podniku. V areálu vznikne nová hala denního ošetření a očisty, myčka a moderní technologie na kontrolu výzbroje tramvají, kol či soukolí. Prostor mezi stávající a novou halou bude zastřešen, a tak se vytvoří krytá parkovací místa pro vozy MHD. Modernizace potrvá dva roky a bude stát více než 390 milionů korun.

Maturantku roku zvolili Muž roku, mistr rétoriky, nejkrásnější česká modelka i česká Angelina Jolie

Známé osobnosti na pódiu i v porotě, dvanáctka krásných, chytrých a vzdělaných dívek, skvělá atmosféra - tak vypadal 9. ročník soutěže Maturantka roku, který se uskutečnil ve známém pražském Music Clubu MISCH MASCH. Letos poprvé s novou majitelkou Dominikou Šimkovou. Na první místo se nakonec dostala Anna Tintěrová z Kladna.