pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Doprava

V Prostějově se příští rok rozjede bikesharing, kola si budou moci lidé zapůjčit na prvních patnáct minut zdarma

Obyvatelé Prostějova se příští rok budou moci svézt po městě na zapůjčeném kole. Radnice plánuje, že na jaře zahájí zkušební provoz systému sdílení kol, takzvaný bikesharing.

Nová aplikace pomůže při cestování Olomouckým krajem, můžete i sledovat aktuální pohyb autobusů

Nová aplikace vám pomůže snadno vyhledat dopravní spojení v Olomouckém kraji. Také si můžete jednoduše zjistit cenu jízdného nebo sledovat aktuální pozice autobusů.

Ve středu před desátou hodinou dopolední srazil jednapadesátiletý řidič osobním autem Citroën Xsara na náměstí Republiky v Olomouci chodkyni. Auto vjelo do pěší zóny, objíždělo tramvaj, která stála na zastávce a z před tramvaje vyšla...

Řidiče náklaďáku přemohl mikrospánek, najel na chodník a naboural do lampy

Za včerejší ranní nehodu mohl mikrospánek. Řidič náklaďáku jel ve směru do centra města, jenže vlivem mikrospánku přejel vlevo mimo silnici.

Srna v ranní mlze přebíhala přes silnici, řidička střetu nedokázala zabránit a zvíře uhynulo

Včera v půl sedmé ráno jela mladá řidička po silnici mezi obcemi Dobromilice a Pivín. Do cesty jí však nečekaně a navíc v ranní mlze vběhla z pravé strany srna.

Opilý senior túroval na křižovatce své auto a bránil tím ostatním v průjezdu, řidiči ho odtlačili

Včera večer usedl za volant řidič, který nejen, že požil před jízdou alkohol, ale navíc má zákaz řízení do konce příštího roku.

Cyklista se před jízdou posilnil pivem a rumem, nadýchal téměř tři promile

Včera po deváté hodině ráno kontrolovali policisté cyklistu, který přilákal jejich pozornost svým stylem jízdy. Policisté usoudili, že je pod vlivem alkoholu a nemýlili se.

Na 23. kilometru dálnice D46 u Prostějova ve směru z Olomouce na Vyškov došlo včera chvilku před půlnocí ke střetu dvou kamionů a dodávky. Řidič jednoho z kamionů najel zezadu do návěsu druhého kamionu, kvůli čemuž došlo k sesunutí přepravovaného...

Olomoucký kraj příští rok poskytne miliony na dětská dopravní hřiště

Tři miliony korun poskytne příští rok Olomoucký kraj městům a obcím na budování i modernizaci dětských dopravních hřišť. Nový dotační program bude fungovat také v následujících letech.

Doprava bude bezpečnější. V kraji vyrostou nové cyklostezky i přechody

O něco bezpečněji se budou moci pohybovat cyklisté i pěší v našem regionu. Kraj totiž připravil další kolo dotačních programů, díky kterým vyrostou nové cyklostezky a přechody pro chodce.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.