pátek 26. dubna 2024 Oto

Doprava

Řidič osobního auta narazil do stromu, na místě zemřel

Při nehodě osobního automobilu na Šumpersku v neděli 8. července zahynul čtyřiatřicetiletý řidič. Řekl to policejní mluvčí Libor Hejtman.

V sobotu bourali v serpentinách u Červenohorského sedla hned dva motorkáři. Pro jednoho letěl vrtulník

V sobotu 7. července bourali v serpentinách na Červenohorské sedlo hned dva motorkáři. Při první nehodě se motorkář zranil a musel být letecky transportován do nemocnice.

Muže, který nad ránem přecházel u Olomouce dálnici, smetlo auto. Byl na místě mrtvý

V neděli kolem půl třetí ráno došlo k dopravní nehodě na dálnici ve směru z Prostějova na Olomouc. Podle informací policie tam mělo auto srazit muže, který chtěl přes dálnici přejít.

FOTO: Kompletně uzavřený most v Komenského ulici nahradila provizorní lávka

Už v neděli 1. července byl pro veškerou dopravu uzavřen most v Komenského ulici. Otevřena tak byla provizorní lávka pro pěší. Na tu byly přeloženy i veškeré inženýrské sítě. Lávka je široká sedm a dlouhá šedesát metrů, a její ocelová konstrukce...

Řidiči se na cestách za hranice o víkendu musí obrnit trpělivostí, v cizině začínají prázdniny

Tuzemské řidiče čekají při cestě za hranice o víkendu kolony kvůli začátku prázdnin v částech Německa, Rakouska a Nizozemska. Dopravu také zahustí druhá vlna Čechů vyrážejících na dovolené nebo kulturní a sportovní akce. Oznámila to dnes státní...

Až do 6. srpna nepojedu na trati Hanušovice - Jeseník vlaky, nahradí je autobusy

Od 1. července do 6. srpna včetně dojde k výluce na železniční trati 292 v úseku Hanušovice - Jeseník. Po dobu výluky vlaky nahradí autobusy.

V sobotu bude jezdit na trati Šumperk – Velké Losiny legendární motoráček Věžák

V sobotu 7. července vypraví České dráhy na počest začínajících prázdnin ze Šumperka do Velkých Losin historický motoráček Věžák z roku 1931 - v něm sedí strojvůdce v kabině na střeše a s průvodčím se dorozumívá lodním telefonem. Zájemce doveze...

FOTO: Policie v rámci kampaně „Nepozornost zabíjí“ kontroluje rychlost, pásy i stav vozidel

Od středy 4. července probíhá dvoudenní celorepubliková dopravně bezpečnostní akce v rámci kampaně „Nepozornost zabíjí“. Policie kontroluje řidiče na Olomoucku a Prostějovsku.

Další most na trati Přerov - Bohumín půjde k zemi v noci na 15. července

V noci ze 14. na 15. července bude odstraněn druhý Dluhonský most, který se klene nad železniční tratí Přerov – Bohumín. Do dvou měsíců by ho měla nahradit nová konstrukce. První most, který se tyčí nad kolejemi vedoucími z Přerova do České...

Řidič při couvání přehlédl pětiletou holčičku na kole, ta narazila do auta

Pětiletá holčička na kole narazila do auta, které couvalo na parkovišti na sídlišti Svobody v Prostějově v místě, kde příjezdová cesta k místům na parkování protíná chodník a cyklostezku. Dívce se nic nestalo, škoda vznikla pouze na jízdním kole.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.