sobota 18. května 2024 Nataša

Kultura

Olomoucké muzeum získalo přes půl miliardy na SEFO. Chystá se nová architektonická soutěž

Muzeum umění Olomouc získalo přes půl miliardy korun na stavbu budovy Středoevropského fóra Olomouc (SEFO). V pondělí tuto investici schválila vláda společně s dalšími šestnácti projekty, mezi nimž je například obnova pražské Invalidovny či...

VIDEO: Rekonstrukce olomouckého kina Central bude stát 65 milionů. Práce by měly začít letos

Rozsáhlá rekonstrukce bývalého kina Central v budově Muzea umění v Olomouci se prodraží o 15 milionů na 65 milionů korun. Důvodem je nárůst cen ve stavebnictví. Dotace již přislíbilo ministerstvo kultury, pod které instituce spadá. Práce by měly...

Nevhodné dárky, které jste dostali k Vánocům, můžete vyměnit ve SWAP koutku. K poslechu zahraje kapela NoeRoads

Pokud jste dostali na Vánoce nevhodný dárek, existuje snadné řešení. Ve čtvrtek 24. ledna mezi 18:00 - 20:00 se uskuteční SWAP koutek, kde můžete vyměnit to, co vás nepotěšilo za něco, co vám vykouzlí úsměv na tváři.

V opuštěné budově Hanáckých kasáren budou sídlit úřady z celého města

Několik stovek zaměstnanců státních úřadů, které nyní sídlí na několika místech Olomouce, by mělo v budoucnu zaplnit kanceláře v rozlehlé budově Hanáckých kasáren v historickém centru Olomouce.

Na Poděbradech se otevřela přírodní sauna. V Olomouckém kraji je jediná svého druhu

Myslíte si, že na Poděbradech to žije jenom v létě? Omyl! Tento víkend se tam otevřela poděbradská baňa, která se nachází na hlavní pláži přímo pod restaurací Terasa.

Nová kniha je věnována sběrateli hanáckých lidových písní Janu Poláčkovi

Sběrateli hanáckých lidových písní Janu Poláčkovi je věnována stejnojmenná kniha, kterou vydal spolek Folklorum za finanční podpory města Prostějova. Kniha obsahuje vybrané články, statě, dobové fotografie, recenze a dokumenty, díky kterým čtenář...

VÍKEND PODLE DRBNY: Zajděte si na hasičský ples, navštivte Univerzitu Palackého nebo Cosplay festival

Tento víkend se otevřou brány všech fakult Univerzity Palackého. Za zábavou se můžete vydat na hasičský ples nebo Cosplay festival. S dětmi pak vyrazte třeba na maškarní festival.

Muzeum umění Olomouc plánuje pro letošní rok dvanáct výstav. Ta hlavní představí biskupa Karla

Muzeum umění v Olomouci chystá v tomto roce dvanáct velkých výstav. Hlavní bude projekt s názvem Za chrám, město a vlast, který zakončí čtyřletý vědecko-výzkumný projekt zabývající se osobností biskupa Karla z Lichtensteinu-Castelcorna.

Olomoucká výtvarná skupina PICTORIS představí své obrazy na vernisáži, kde vystoupí i orientální tanečnice

Večer poslední den v lednu bude patřit olomoucké výtvarné skupině PICTORIS. Výstava bude zahájena vernisáží, na které vystoupí i orientální tanečnice Kayra.

Olomoucký kraj podpoří knihovny. Letos uvolní více než jedenáct a půl miliónu korun

Více než jedenáct a půl miliónu korun uvolní letos Olomoucký kraj na podporu knihoven. Náruživí čtenáři se tak nemusí obávat, že by o svoji oblíbenou zálibu přišli nebo ji museli omezit. Příslušné smlouvy uzavřelo hejtmanství se sedmi pověřenými...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.