pátek 29. března 2024 Taťána

Kultura

Sklářští výtvarníci vystavují svá díla v Galerii města Olomouce, jedná se o poslední letošní výstavu

Čtyřem autorům, které spojuje nejen přátelství, ale i tvorba v oblasti uměleckého skla, je věnována poslední letošní výstava v Galerii města Olomouce.

O důvod víc přijít na páteční dobročinný punč! Zastaví se za námi totiž i Olga Lounová

Pokud jsme vás stále nepřesvědčili, že nejlepší volbou pro páteční večer je dobročinný punč u stánku Dobrého místa pro život, kde bude redakce Olomoucké Drbny společně se zástupci Střední průmyslové školy strojnické prodávat pro Středisko rané...

Vánoční trhy v Olomouckém kraji nabízí pestrý doprovodný program. Čekají vás koncerty, bruslení, promítání i čerti

Veřejné bruslení, koncerty či divadelní představení přinášejí letos jako doprovodný program vánoční trhy ve městech Olomouckého kraje. Největší nabídka je tradičně v Olomouci, která vánoční trhy zahájila již v pátek.

Galerie města Přerova vystavuje tvorbu výtvarníka Václava Baláta, místního rodáka žijícího v Mnichově

Zátiší, krajiny i přerovské motivy nebo olejomalby s tematikou pravěku dominují nové výstavě v Galerii města Přerova, která představuje tvorbu výtvarníka Václava Baláta. Rodák z Přerova posledních třicet let žije a tvoří v Mnichově.

Olomoucké muzeum otevřelo vzácné herbárium. Jde o nejstarší dochovanou kompletní sbírku u nás

Kompletní lékárenské herbárium z období pozdního baroka se stalo novou stálou expozicí Vlastivědného muzea v Olomouci. Návštěvníkům jej otevřela po jeho rozsáhlém restaurování.

Vlastivědné muzeum zahájilo výstavu Šťastný život v secesi. Vraťte se v čase a nahlédněte do secesní domácnosti

Do kuchyně, ložnice či dětského pokojíku v období secese mohou nahlédnout návštěvníci nové výstavy Vlastivědného muzea v Olomouci.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Blíží se Útok z hlubin a druhý Creed

Další várka premiér je tu. Ve filmovém balíčku tento týden najdete Útok z hlubin, Creed II nebo Mladé zabijáky. Filmoví tvůrci však myslí i na nejmenší. Pro ně jsou připraveni kutilové Pat a Mat.

Známý americký hudebník Al Di Meola odehraje svůj koncert v Olomouci v březnu

Olomouc navštíví jeden z nejlepších světových kytaristů, americký hudebník Al Di Meola. Koncert se uskuteční 20. března příštího roku v sále Moravské filharmonie v Redutě.

V Olomouci se dnes rozsvítí vánoční strom, dopravní podnik posiluje tramvajový provoz

Dnes v šest hodin večer bude na Horním náměstí v Olomouci rozsvícen vánoční strom. Rozsvícení bude předcházet vyhlášení soutěže Pojmenujte vánoční strom. Předpokládá se, že na Horní náměstí si dnes večer najde cestu mnoho místních i turistů.

VÍKEND PODLE DRBNY: Přijďte na rozsvěcení vánočního stromu, zajeďte si na zámek nebo si vyrobte vánoční dekorace

Tento víkend se ponese v duchu předvánočního času. V pátek se slavnostně zahájí olomoucké vánoční trhy a ve stejný den startuje i Advent v oranžerii, kde si můžete vyrobit vánoční dekorace. Koupí punče pak můžete přispět na podporu postižených dětí.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.