středa 8. května 2024 Statní svátek

Kultura

FILMOVÉ PREMIÉRY: Jednička Zahradnictví, psycho Uteč a scifi The Circle

Tento týden Premiere Cinemas nabídne tři filmy, ze kterých největší zájem pravděpodobně vzbudí novinka Jana Hřebejka. I další dva snímky ale stojí za pozornost.

Zdravé jídlo, workshopy a koncerty. Nejen to nabídne veganský festival v Olomouci

Co znamená být vegan a o čem veganství vlastně je? To přiblíží unikátní Veggie fest, který se koná v sobotu 13. května v areálu Korunní pevnůstky a uvnitř Pevnosti Poznání v Olomouci. Bohatý program láká na přednášky, workshopy, zdravé jídlo a...

Jaroslav Hutka oslaví své sedmdesáté narozeniny koncertem v rodné Olomouci

Jaroslav Hutka bude 13. května pořádat koncert, kterým oslaví své kulaté narozeniny. Koncert se bude konat v ArtUm Centru. Během svých narozenin Hutka vydal i nové CD s názvem Sladké žluté.

Vyhrajte lístky na revivalovou skupinu Dream of Floyd

Dream of Floyd je nejlepší česká revivalová hudební skupina, hrající skladby světoznámé britské rockové legendy Pink Floyd. My pro vás máme čtyři lístky, které rozdáme dvěma z vás.

Májová slavnost poprvé v Olomouci a navíc zdarma – to si prostě nesmíte nechat ujít!

Přemýšlíte, jak oslavit 1. máj? Už nemusíte. Rádio Haná pro vás připravilo jedinečnou Olomouckou májovou slavnost. A není nutné, abyste byli po uši zamilovaní a chtěli se líbat pod rozkvetlou třešní – stačí, když budete mít chuť se dobře bavit!

25 hudebních interpretů! AFO rozhodně není jen záležitostí filmů

Populární festival vědeckých filmů Academia Film Olomouc si letos hýčká hudební fanoušky. Během pětidenní akce, která se letos koná už po dvaapadesáté, se v Olomouc představí 25 interpretů. Jedná se o největší hudební doprovodný program festivalu...

Na Korunní pevnůstce se to bude v neděli hemžit čarodějnicemi. Návštěvníky čeká bohatý program

Rej masek, hořící vatra, skvělé koncerty i opékání špekáčků – to vše vás čeká v areálu olomoucké Korunní pevnůstky už 30. dubna na tradičním Pálení čarodějnic, které si zkrátka nesmíte nechat ujít.

PŘEHLED: Že je Olomouc město kultury potvrdila i mapa kreativity

O Olomouci jako městě kultury se mluví asi dlouho, ale teď přišla Univerzita Palackého se zajímavým projektem, který kulturní a kreativní průmysl přesně zmapoval. Projekt kreativní Olomouc je výsledkem roční práce desetičlenného týmu. Ten mimo...

Do Sklubu přijedou legendy drum and bass scény Ed Rush a Optical

Ano, slyšeli jste správně. Legendy na poli dnb svou přítomností a především svým setem poctí překrásné město olomoucké. Ben Settle a Matt Quinn alias Ed Rush a Optical produkují své čarovné melodie již od roku 1997.

Olomoucký majáles nabídne Lenku Dusilovou, Evu Kantůrkovou i Lukáše Hejlíka

Sedmý ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého slibuje ve dvou dnech více než stovku programových bodů po celém městě. Koncerty, divadelní představení, workshopy, interaktivní prezentace více než padesáti neziskovek nebo bohatý sportovní...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.