čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kultura

Dokumentární festival Jeden, svět zaměřený na lidská práva, nabídne i koncerty, výstavy a workshopy

Jeden svět je již tradiční festival, který pravidelně navštěvuje více než 2500 lidí z Olomouce a okolí. Letos v Olomouci oslaví dvacet let.

Z důvodu kalamity po noční vichřici zůstane dnes zoo uzavřena. Toto oznámení se v pondělí ráno objevilo na webu olomoucké zoologické zahrady. Dnes jej doplnilo vyjádření o tom, že zahrada zůstane zavřená i v úterý.

Olomoučané si tento týden připomenou výročí osmdesát let od zapálení olomoucké synagogy českými fašisty

Svatostánek z roku 1897, tehdejší centrum židovského života v Olomouci, byl zničen první den nacistické okupace.

Výměnou za kopec na Veselíčku získá Přerov lesní cestu na Svrčově

Směnou pozemků mezi městem Přerovem a obcí Veselíčko se zabývali přerovští radní. Odhlasovali, že město přenechá Veselíčku východní půl horizont Zámeckého kopce – výměnou za něj získá Přerov lesní cestu, která vede ze Svrčova do obce Staměřice. 

Farmářské trhy v Přerově budou otevřeny o hodinu déle. Letos proběhnou v sedmi termínech

Přerované, kteří rádi navštěvují místní farmářské trhy, si už teď mohou do kalendáře zaškrtnout letošní termíny. Trhy na Masarykově náměstí budou 14. března, 18. dubna, 16. května, 13. června, 12. září a 10. října. Na čtvrtek 24. října pak...

Malí tanečníci Baletního studia při Moravském divadle slaví úspěch. Kvalifikovali se na Mistrovství světa v Portugalsku.

Celkem sedm choreografií Baletního studia při Moravském divadle uspělo na víkendové kvalifikaci na Mistrovství světa v Portugalsku. Soutěž se uskutečnila v Jihlavě.

Přerov zkusí první květnový den zlomit rekord v počtu kytaristů

Přerované i další hudebníci z širokého okolí se pokusí první květnový den pokořit dosavadní rekord v počtu kytaristů hrajících na jednom místě. Loni se jich na přerovských hradbách sešlo šedesát tři, pořadatelé happeningu by tentokrát chtěli...

VÍKEND PODLE DRBNY: Vraťte se do dětství a pohrajte si, vyrobte si hand made výrobky nebo zajděte na basket

Tento víkend se můžete vypravit na basketbalový zápas, výstavu hraček a modelů nebo si můžete něco pěkného vyrobit.

Šternberská radnice chce vypsat výběrové řízení na stavbu krytého bazénu

Výběrové řízení na projektovou přípravu a stavbu krytého bazénu chce v první polovině letošního roku vypsat radnice ve Šternberku na Olomoucku.

Konec veteše na Floře Olomouc. Město reaguje na kritiku úrovně květinové výstavy

Vedení Olomouce slibuje, že květinová výstava Flora Olomouc už nebude plná veteše. Pořadatelům výstavy s velkým jménem letos město přidá tři miliony korun na organizaci. Uvedl to Český rozhlas Olomouc. Město tak reaguje na kritiku návštěvníků z...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.