pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Je tu čtvrtý ročník ankety 7 divů Olomouckého kraje, nominovat svého favorita může každý

Od úterý 1. března bude možné nominovat zajímavosti do 4. ročníku ankety 7 divů Olomouckého kraje. Pořadatelé chtějí náměty přijímat celý březen, duben a květen. Od července do listopadu pak spustí samotné hlasování.

Nominace budou probíhat e-mailem. Nominovat zajímavost nacházející se na území Olomouckého kraje může každý, postačí k tomu zaslání jejího názvu a krátkého popisu na e-mailovou adresu olomouc@7divukraje.cz.

Doba hlasování se v novém ročníku rozšíří z dosavadních dvou měsíců na pět. „Vede nás k tomu zájem lidí. Řada z nich se na nás loni obrátila až po skončení hlasování s tím, že nestihli žádný divů podpořit,“ říká pořadatel ankety Ivo Heger. Lidé budou o konečném pořadí rozhodovat výhradně prostřednictvím internetu.

Partnerem 4. ročníku ankety bude Výstaviště Flora Olomouc. Právě na jím pořádaném veletrhu cestovního ruchu Tourism Expo pořadatelé slavnostně vyhlásí výsledky. Stane se tak v prvních měsících roku 2017.

Anketu 7 divů Olomouckého kraje založil vroce 2011 někdejší hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík. První dva ročníky pořádal přímo kraj, pak se anketa na dva roky odmlčela. Loni se 7 divů vrátilo s původním pořadatelským týmem, nyní už jako nezávislá anketa.

V loňském 3. ročníku ankety hlasovalo celkem 2 199 lidí. Nejvíce hlasů tehdy získal Mariánský sloup stojící na centrálním náměstí v Uničově.

Informace o anketě pořadatelé průběžně zveřejňují na Facebooku, samotné hlasování probíhá na speciálním webu www.7divukraje.cz.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Honzayk - Photo & Design

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.