čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kam vyrazit o Velikonocích? Máme pro vás několik tipů, jak si užít velikonoční svátky

Velikonoce už klepou na dveře, předpověď počasí vypadá slibně, a tak jsme pro vás připravili několik tipů, jak strávit velikonoční prázdniny.

Velikonoční program Pevnosti poznání

Pokud jste dosud ještě nenavštívili Pevnost poznání, o velikonočním volnu k tomu máte tu nejlepší příležitost. Na Velký pátek a Velikonoční pondělí si pro vás v Pevnosti poznání připravili nevídanou podívanou a velmi pestrý velikonoční program. Dozvíte se spoustu zajímavých věcí o vajíčku, co vlastně takové vajíčko symbolizuje, anebo jak se slavily Velikonoce před mnoha lety.
Nový exponát s názvem Kolumbovo vejce bude pomáhat dětem rozvíjet jejich jemnou motoriku, paměť a vnímavost. A aby toho nebylo málo na programu je i kreativní tvoření, kdy si můžete vyrobit netradiční vajíčka a origami.
Pevnost poznání můžete navštívit od 25. do 28. března vždy od 9 do 18 hodin a můžete si být jistí, že vaše děti a vlastně ani vy se rozhodně nudit nebudete.
Více na: www.pevnostpoznani.cz/na-velky-patek-a-velikonocni-pondeli-mame-otevreno

Rozhledna Kosíř

Na Velikonoce, včetně Velkého pátku se otevře rozhledna Velký Kosíř a odstartuje se tím tak letošní sezóna 2016. Rozhledna se nachází na vrcholu Velkého Kosíře u Slatinek na Prostějovsku a vedou k ní stezky z okolních vesnic. Rozhledna má 28 metrů, a když zdoláte všechny schody, na vrcholu vás čeká moc pěkný výhled na rovinatou Hanou, kopce Drahanské vrchoviny a siluetu Nízkého Jeseníku.
Návštěva Velkého Kosíře je skvělý nápad, jak strávit slunečný velikonoční den a za symbolické vstupné 10 Kč pro mládež a 20 Kč pro dospělé to rozhodně stojí.
Více na: www.rozhledna-kosir.cz

Velikonoce v ZOO

Velikonoční prodloužený víkend v olomoucké ZOO bude ve znamení tradic. Ve velikonočních dílnách si návštěvníci můžou uplést pomlázku nebo vyrobit ozdoby na sváteční stůl. Animátoři zábavnou formou podají české i zahraniční velikonoční tradice. Od soboty do pondělí ZOO chystá jarmark s tradičními řemeslnými výrobky.

Prohlídku návštěvníkům po celé svátky zpestří ošetřovatelé s kontaktními zvířaty a komentované krmení. V pondělí i zvířata dostanou nadílku velikonočních „nadívaných“ vajíček. Současně s Velikonocemi v ZOO proběhne Jarní fotosoutěž o nejhezčí mládě a Den ptactva. Smysl tohoto mezinárodního dne přiblíží naučná stezka a zájemci se mohou připojit k sbírání odpadků z okolních lesů.
Více na: www.zoo-olomouc.cz

Velikonoční slavnosti na Horním náměstí

Město Olomouc nachystalo na Velikonoce bohatý kulturní program. Každý den až do neděle jsou pro ty mladší připraveny Dětské dílničky. Sobotní a pondělní večer zpestří pašijové hry, v neděli odpoledne zase zahraje Divadlo Tramtárie představení O Pračlovíčkovi. Každý večer náměstí rozezvučí koncert. Ve čtvrtek to bude Ivan Hlas Trio, v sobotu zase olomoucký rodák Richard Pachman. Velikonoční slavnosti doprovází jarmark, na kterém se budou prodávat řemeslné výrobky či gastronomické speciality. Návštěvníci se také mohou přijít podívat na folklorní tance a cimbálovou muziku.
Více na: www.olomouckadrbna.cz/zpravy/kultura/2402-dneskem-zacinaji-velikonocni-slavnosti-na-hornim-namesti

Velikonoce na Hradě Šternberk

Pokud rádi navštěvujete prohlídky hradů, máme tu pro vás tip na velikonoční výlet. O velikonočních svátcích pro vás připravil šternberský hrad, oproti jiným dnům, rozšířenou otevírací dobu. Od 24.3. do 28.3. se na hradě můžete těšit na prohlídku velkým okruhem zvanou Celým hradem, ve které uvidíte liechtensteinské sbírky a zaniklá šlechtická sídla.
A to není vše, v sobotu 26. března se na hradě uskuteční velikonoční jarmark, kdy zažijete spoustu zábavy. Ve vnitřních i venkovních prostorách budou tvořivé dílny, kde si každý bude moci vyrobit tradiční velikonoční předměty, jako je pletení pomlázky, zdobení kraslic a další tvoření velikonočních dekorací, které si děti mohou odnést domů.
Více na: www.hrad-sternberk.cz

Park Sportu Hrubá Voda – bobová dráha

Příjemně strávený den o Velikonocích můžete zažít i v Hrubé Vodě, kde je jedna z nejnovějších a nejmodernějších bobových drah v České republice. Bobová dráha v Olomouckém kraji je členitá, atraktivní, rychlá a bezpečná. Pro všechny děti si navíc v Hrubé Vodě připravili i doprovodný velikonoční program, který bude zahrnovat barvení vajíček, soutěže o nejkrásnější vajíčko nakreslené křídou a turnaj v kuličkách.
Park v Hrubé Vodě můžete navštívit o velikonočních prázdninách už od 24.3 do 28.3 vždy od 9 do 17 hodin.
Více na: www.hrubavoda.cz


Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com, commons.wikimedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Joneleth Chromec

Hezké. A sdělili byste čtenářům prosím, odkud je ta úplně první pěkná fotka s kopcem a vykukujícím kostelíkem? Ta mě láká nejvíc....

čtvrtek, 24. března 2016, 17:47

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.