čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Galerii Šantovka si v září dávejte pozor na žraloky, vznikne tam totiž velká výstava

PR článek

Proběhne tam totiž výstava s názvem Obři oceánů, která se nám bude snažit přiblížit život v největší říši na planetě – v té vodní.

Ať už se jedná o naše tělo nebo přírodu, voda je jeho hlavní součástí. O vodě v těle toho víme relativně mnoho, ale o vodě v hlubinách oceánu jen zlomek. Ale i tato malá část, jakkoliv se může zdát neúplná, je přesto velmi obsáhlá a stojí za podrobnější prozkoumání.

Pod záštitou National Geographic Channels International vznikla výstava zachycující taje světových oceánů. Edukativní snaha spojení zábavního centra s poučnou výstavou vznikla za účelem rozšíření vědomostí co největšímu počtu lidí. Proto je také vstup zdarma. Akce začne 5. září a potrvá až do 25. září. 

Na místě se můžete například dozvědět, že plejtvák obrovský je s váhou kolem 200 tun jedním z nejtěžších zvířat planety, kosatka dravá patří do čeledi delfínovitých nebo že vorvaň obrovský je největší ozubené zvíře. Vznikne i interaktivní zóna nabízející možnost vidět mořské dno v potápěčských virtuálních brýlích. U oceánské zvukové stěny si budete moci poslechnout tajemné hlubinné hlasy, zvuky a zpěvy desítek podmořských tvorů. Výstava nabídne také dva fotopointy a stánek s podmořskými upomínkovými předměty.

Na výstavě pracoval velký tým složený z umělců, špičkových řemeslníků i odborných poradců, tak aby všechny exponáty mohly být dokonalou kopií oceánských obrů a mohly sloužit i jako naprosto věrná učební pomůcka. Většina exponátů je navíc zasazena do tematických scénárií, tak aby byl jejich příběh ještě autentičtější a návštěvníci si z výstavy mohli odnést neopakovatelné zážitky ze setkání s těmito tvory,“ říká o výstavě majitel pořádající společnosti Shake marketing s.r.o. Pavel Kratochvíl.

Já jen doufám, že zážitek nebude až příliš autentický, a já nebudu muset před nějakým žralokem utíkat přes celou Šantovku.

Tímto však akce v Galerii Šantovka nekončí. Na 3.- 4. září se chystá veletrh zájmových kroužků pro děti. "Začíná školní rok a rodiče si také potřebují po dlouhých dvou měsících odpočinout. Děti si budou moci vybrat ze sportovních, výtvarných, hudebních, přírodovědných, jazykových i dramatických aktivit," řekla Kateřina Ulehlová, marketingová koordinátorka Galerie Šantovka. Vše si děti můžou vyzkoušet a zjistit, co je nejvíce baví. Zúčastní se také olomoucké taneční školy, které mezi sebou budou soutěžit.  

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.