pátek 29. března 2024 Taťána

Politici ČSSD kritizují Zemanův výrok o samopalu kalašnikov

Sociální demokraté kritizují vyjádření prezidenta Miloše Zemana o tom, že nedemokratickou cestou, jak se zbavit premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), je samopal kalašnikov. Ministr pro lidská práva a legislativu Jiří Dienstbier má za to, že prezident veřejně připouští atentát na premiéra. Ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD) mluví o nevkusném žertu.

Na pondělním setkání s občany v jihomoravském Tišnově se jedna studentka hlavy státu zeptala, jakým způsobem mohou lidé dosáhnout odvolání premiéra. Zeman na to řekl, že u jakéhokoliv politika jsou dva způsoby - demokratický, tedy jít k volbám, a nedemokratický, což je kalašnikov.

"Po podpoře extremismu a fašizace společnosti Zeman veřejně připouští atentát na předsedu vlády. Má meze, za které není ochoten zajít?" ptal se na facebooku v reakci Dienstbier. "Nevkusné žerty o použití zbraní vůči představitelům státu jen přilévají olej do ohně," uvedl na twitteru Chovanec.

Na vyjádření prezidenta reagoval také šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, který na facebooku poznamenal: "Vpravdě státnická rada. Zvlášť teď, v době hysterických bojůvek, které si hrají na 'vlasteneckou domobranu', k nezaplacení."

Čtěte více:

Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.