sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Společnost

POČASÍ NA ČTVRTEK: Bude převážně jasno, teploty mezi čtyř až osmi stupni

Dnes bude převážně jasno. Ráno se budou vyskytovat ojediněle mlhy, a to i mrznoucí. Ojediněle zataženo s nízkou oblačností. Nejvyšší teploty během dne se budou pohybovat mezi 4 až 8 stupni Celsia, v 1000 metrech na horách kolem 1 stupně Celsia....

Rodiče neposlali dva pracovní týdny děti do školy, hrozí jim odnětí svobody až na pět let

Z přečinu ohrožování výchovy dětí jsou podezřelí jednačtyřicetiletý muž a třiačtyřicetiletá žena, když své nezletilé potomky v době od 4. 9. do 23. 9. řádně neposílali do školy.

Prostějov uveřejnil ceny nájemného pro vánoční jarmark

Ceny jsou stejné jako v roce předešlém. Jedinou výjimkou pro rok 2019 je pouze navýšení poplatku za prodej občerstvení – punč, svařené víno, medovina a jiné alkoholické nápoje.

Otec s dcerou kradli v supermarketu, odnesli si vysoké pokuty

V úterý před půl desátou odpoledne byla vyslána hlídka olomouckých policistů do supermarketu na ulici Štursova. Důvodem byly dvě osoby, kteří nákup pojali netradičním způsobem.

Čas Dušiček se blíží, policisté připravují preventivní opatření a apelují na zvýšenou obezřetnost

Stejně jako v předchozích letech i letos chystají přerovští policisté preventivní opatření související s Památkou zesnulých. Zaměří se především na bezpečnost v silničním provozu, regulaci dopravy a ochranu osob a majetku.

Olomoucký Veggie Fest letos připraví akci zaměřenou na Vánoce, konat se bude v Atriu Konviktu

Nezisková organizace Vegan Olomouc, která v posledních letech pořádá oblíbený Veggie Fest, připravuje svou první akci speciálně zaměřenou na vánoční svátky. Návštěvníci budou moci vegetariánská jídla ochutnávat 30. listopadu v Atriu Konviktu.

POLITICKÁ KORIDA: Jak jsou se současnou podobou vánočních trhů v Olomouci zastupitelé spokojeni?

Vánoční trhy letos začínají oficiálně 22. listopadu. Jak se zastupitelům olomouckých klubů formát trhů líbí? Co by se dalo zlepšit a s čím jsou naopak spokojeni? Ptali jsme se v poslední Politické koridě.

FOTOGALERIE: Podívejte se na fotky z velkého cvičení záchranných složek v Olomouci

Ve středu 30. října a ve čtvrtek 31. října v Olomouci probíhá dvoudenní cvičení s názvem Amok 2019. Cvičení se účastní všechny složky integrovaného záchranného systému, magistrát města Olomouce a Fakultní nemocnice Olomouc. Jde o jedno z...

POČASÍ NA STŘEDU: Bude polojasno a ojediněle oblačno

Bude polojasné až jasné počasí, dopoledne se může objevit ojediněle nízká oblačnost. Nejvyšší teploty budou mezi 5 až 8 stupni Celsia, na horách mezi -2 a +2 stupni. Bude foukat slabý, během dne přechodně mírný severní až severovýchodní vítr 2 až...

Kriminalisté pátrají po muži z Prahy, který svým rodičům i prarodičům ukradl drahé šperky

Čtyřiadvacetiletý muž s trvalým pobytem v Praze se záměrně skrývá na neznámém místě z důvodu vydání příkazu k zadržení. Byl obviněn za podvod a krádeže a je možné, že se pohybuje na Přerovsku.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.