neděle 19. května 2024 Ivo

Společnost

FOTO/VIDEO: Uplynulý víkend patřil v Olomouci skautům. V pátek otevřeli klubovny, v sobotu se sešli na Pevnůstce

O víkendu 7.- 9. června oslavil olomoucký skauting 100 let. V rámci víkendu připravili skauti pro skauty i veřejnost tři zajímavé akce.

Město Zábřeh zahájilo další etapu založení parku Knížecí sady

Další etapa založení unikátního parku Knížecí sady v hodnotě přes čtyři miliony korun byla zahájena začátkem června. Během čtyř měsíců bude na louce u Oborníka vybudována in-line dráha, parkové cesty a nové veřejné osvětlení.

POČASÍ NA ÚTERÝ: Bude jasno, povane mírný vítr a místy se objeví bouřky

Jasno nebo skoro jasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 29 až 32 °C, na horách 23 až 27 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na horách čerstvý s nárazy 15 až 20 m/s. Mějte...

Květinové pyramidy jsou po Olomouci už i v Přerově. Stály přes dvě stě tisíc

Centrum Přerova ode dneška krášlí dvoumetrové květinové pyramidy osázené muškáty. Radnice nechala na Masarykovo náměstí dovézt od zahradníků šest těchto mobilních květináčů, každý z nich je přitom osázen 250 rostlinami. Vedení radnice k tomu...

V Olomouci se bude v úterý demonstrovat proti Babišovi. Znovu se půjde k Okresnímu soudu

V úterý 11. června v 17:00 se Olomoučané opět sejdou na Žižkově náměstí na protest proti Andreji Babišovi a Marii Benešové.

FOTO: Milion a čtvrt svazků z Červeného kostela již má nový domov, dnes byla převezena poslední kniha

Do nového depozitáře Vědecké knihovny v Olomouci doputoval poslední svazek z Červeného kostela. Z něj bylo postupně do Hejčína převezeno na milion a čtvrt svazků a dokumentů. Celkem se do nového depozitáře vejdou asi dva miliony knih.

POČASÍ NA PONDĚLÍ: Dnes nás čekají teploty okolo 31 stupňů a skoro jasná obloha

Polojasno, postupně skoro jasno až jasno. Nejvyšší teploty 28 až 31 °C, na horách 22 až 26 °C. Zpočátku slabý, postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s. Na horách čerstvý, místy s nárazy 15 až 20 m/s. Mějte fajn pondělí!

Kapucíni chystají benefiční blešák na Dolním náměstí. Podpoří nevidomé a slabozraké

Od 14. června až do konce září bude každý den kromě nedělí od půl třetí do půl páté odpoledne probíhat bleší trh v podzemí pod terasou Kostela Zvěstování Páně na Dolním náměstí v Olomouci. Vstup je z Dolního náměstí vedle vchodu do kostela....

POČASÍ NA NEDĚLI: V neděli bude skoro jasno, místy se objeví bouřky

Skoro jasno až polojasno. Ojediněle přeháňka nebo bouřka. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý vítr 2 až 4 m/s. Mějte fajn neděli!

Ke zřícenině Rabštejn nesmí lidé, hradby jsou v havarijním stavu

Kvůli havarijnímu stavu části hradeb zakázaly tento týden úřady turistům vstup ke zřícenině hradu Rabštejn u Oskavy na Šumpersku. Zákaz, který vydal odbor životního prostředí šumperské radnice, platí po celou turistickou sezonu až do začátku...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.