sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Společnost

POČASÍ NA ÚTERÝ: Během dne bude ubývat oblačnost a povane mírný vítr

Většinou oblačno, ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky. Odpoledne a večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 0 až +3 °C, na horách -6 až -2 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout. Mějte fajn úterý!

Dárci krve mohou na Valentýna získat poukázky na romantickou večeři nebo do cukrárny

Speciální valentýnskou akci připravila pro své dárce Transfúzní služba na střediscích v Šumperku a Bruntále. Vylosovaní dárci, kteří přijdou v období Valentýna dobrovolně darovat krev či plazmu, získají poukázky do cukrárny či na romantickou...

Zloději ukradli z drogerie parfémy, krémy, řasenky i zastřihovač vlasů. Lup pak schovali do kočárku

Dvě ženy a muž jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež. Údajně totiž měli krást v drogerii a lup schovat do kočárku.

Cizinec usnul ve vlaku a mezitím ho pohotový zloděj okradl. Přišel o iPhone, doklady i platební kartu

Cizinec, který cestoval vlakem z Prahy do Olomouce, byl okraden. Stačilo, že usnul čehož využil pohotový zloděj, který se neváhal obohatit.

Nemocných v Olomouckém kraji přibývá. Čekárny u lékařů plní především děti

V Olomouckém kraji stoupá nemocnost, počet nemocných se v porovnání s předchozím týdnem zvýšil z 1248 na 1497 na 100 tisíc obyvatel.

VIDEO: Zloděj kradl na neředínském hřbitově svíčky. Podařilo se ho dopadnout díky kamerovému systému

V sobotu před desátou hodinou večer přijali policisté telefonické oznámení od ženy, která uvedla, že v Neředíně na třídě Míru se u centrálního hřbitova pohybuje u hlavní brány podezřelá osoba s igelitovými taškami.

Chodec se pořádně nerozhlédl a vstoupil na silnici. Řidič strhl volant, aby se mu vyhnul a ve smyku naboural

U autobusové zastávky v Sobotíně došlo k dopravní nehodě v pátek před osmou hodinou večer. Výsledkem nehody je zraněná osoba a tři poškozená auta.

VIDEO: Zimující vodní ptáci jsou vděčni za potravu od lidí. Sůl na pečivu je však může i zabít

Mrazy pokryly většinu vodních ploch ledem a u nás zimující vodní ptáci se slétli na poslední zbytky nezamrzlých vodních ploch. Někteří z nich jsou vděčni za potravu, kterou jim lidé nosí. Na zimovištích vodních ptáků ve městech se v těchto dnech...

Oslavy čínského nového roku dnes ohlásí příchod zemského Vepře

Oslavy čínského nového roku se budou konat dnes v Divadle na Šantovce, a to v 18:30. Diváci budou mít jedinečnou šanci vidět tradiční operu Wu.

V hlavní roli škrabka a smetáček aneb jak a co očistit v zimě na autě, abyste nedostali pokutu

Podle průzkumů jsou v zimě řidiči agresivnější než v létě. Každý rok se s příchodem zimy musí totiž potýkat s nepříjemnou povinností - očistit auto před tím, než vyjedou na silnici. Když jsou okna namrzlá a musí se oškrábat led, řidiče to sice...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.