úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Po 64 hodinách skončila pro stovku hasičů likvidace požáru ve Štarnově. Dva tisíce balíků slámy lehlo popelem

V pátek v podvečer byl ohlášen požár zemědělského objektu plného slámy ve Štarnově. Hasiči rozsáhlý požár likvidovali několik dní.

Celou sobotu hasiči stále bojovali s rozsáhlým požárem. Předpokládalo se, že v neděli by mohli poslední hasiči odjet z místa zásahu. Po celou neděli však na místě požáru zůstávaly čtyři jednotky hasičů, které pod dohledem nechávaly vyhořet slámu, a to jak v zemědělském objektu, tak i na volném prostranství. V pondělí se na požářišti vystřídaly poslední jednotky hasičů, které kolem půl desáté ráno ukončily dohlídku nad místem požáru a předaly ho majiteli.

PSALI JSME: FOTO/VIDEO: Rozsáhlý požár skladu s balíky slámy likvidují hasiči od včerejška 

„Tím pro hasiče skončila téměř 64 hodinová likvidace rozsáhlého požáru zemědělského objektu plného slámy, u které se postupně vystřídaly čtyři profesionální a deset dobrovolných jednotek hasičů. Do boje s plameny se zapojila téměř stovka hasičů. Příčina vzniku požáru zůstává stále v šetření,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

„V objektu bylo uskladněno zhruba dva tisíce kusů balíků slámy v hodnotě za 900 tisíc korun. Požár zachvátil nejen uskladněnou slámu, ale způsobil také obrovskou škodu na samotné budově skladu. Ta je majitelem předběžně odhadována na jeden 1 500 000 korun,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

 

Autoři | Foto HZSOL

Štítky Štarnov, požár, sláma, sklad, hasiči

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.