Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Kordulka vypluje o týden později, Ološlap jezdí ještě s dekou a punčem

 
sobota, 22. dubna 2017, 16:00

Dnešním dnem startuje turistická sezona v Olomouci. Kvůli počasí, které nedovolilo dokončit rekonstrukci, loď Kordulka vyjede až 29. dubna. Toto datum je už konečné a ke konci dubna se tak můžete těšit na výletní plavby.

Ološlap už brázdí po olomouckých ulicích, ale funguje v "zimním" režimu. Místo piva si můžete dopřát punč, který zahřeje při nevlídném počasí. Objednávky jízd můžete provádět zde.

Čtěte více:

Napsal David Lekeš | Foto FB Plavby Olomouc

Kam dál?

POČASÍ NA SOBOTU: Uvařte si doma v teple čaj a aktivity si raději...

sobota, 22. dubna 2017, 07:30

Nebudeme dlouho chodit kolem horké kaše – první polovina víkendu vypadá, co se týče hezkého počasí, bledě. Zpočátku dne bude...

Do Olomouce přijel v minulém roce rekordní počet turistů

pátek, 21. dubna 2017, 10:30

Rekordní počet turistů zavítalo loni do Olomouce. Ve srovnání s rokem 2015 jich bylo zhruba o pětinu více, přičemž více než...

POČASÍ NA PÁTEK: Počasí se částečně umoudří. Bude polojasno a oteplí...

pátek, 21. dubna 2017, 06:30

Třikrát hurá. Dnes bude oproti předchozím dnům počasí o poznání lepší. Bude polojasno, během dne se ale obloha zatáhne a...

V Olomouci se objeví inteligentní lavičky s wifi připojením

čtvrtek, 20. dubna 2017, 16:30

Olomoučtí radní na jednání rozhodli, že město pořídí tři moderní lavičky, které jsou už běžné v některých evropských městech....

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • U Olomouce se stala vážná nehoda, mladík byl...

  • Výrobní firma M.L.S. Holice nabírá nové...

  • Muži ztrácejí zájem o sex, podle urologa se...

  • U centra Olomouce vzniká dvě stě bytů....

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

DRBÁRNA: Vizuální stránka jídla nesmyslně nabývá na důležitosti, říká Zdeněk Pohlreich

V Česku před lety nastartoval malou gastronomickou revoluci. Díky televiznímu pořadu ukazoval, že jíst se dá kvalitně a není to ani nic složitého. Zdeněk Pohlreich je dnes stále jednou z nejvýraznějších tváří gastronomického byznysu u nás. V dalším díle Drbárny se rozpovídal třeba o životě v zahraničí nebo o tom, že jídlo by mělo především dobře chutnat.

Historička: O společnosti vypovídá i to, jaké slaví svátky a jak

Ze vzniku Československa v roce 1918 se neradoval každý, později stát vydával instrukce, jak se má tento svátek slavit. Jak se 28. říjen slavil v minulosti a jak to bylo s dalšími svátky z první republiky, zkoumali historici z Masarykova ústavu a Archivu (MÚA) Akademie věd ČR a Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Svá zjištění sepsali v knize, která vyjde letos v srpnu. Bádání přiblížila v rozhovoru Dagmar Hájková z MÚA.

ANKETA: Orwellův zákon aneb rozvědka do každého domu. Přijde Velký bratr i k nám?

V roce 2017 se ve sněmovně projednávala kontroverzní novela zákona o Vojenském zpravodajství a souvisejících zákonů. Tato novela sice vzhledem k podzimním volbám a kauze s Čapím hnízdem spadla pod stůl, nicméně v programovém prohlášení současné vlády v demisi se s přijetím takového zákona počítá. Proč je ale návrh novely z roku 2017 tak kontroverzní a hrozí nadále jeho přijetí?