pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Dvě mladé řidičky o víkendu nezvládly řízení. Jedné bylo teprve šestnáct let

Podobné dopravní nehody se staly v rozmezí několika hodin v noci ze soboty na neděli. V obou figurovaly mladé řidičky, které nezvládly řízení a se svým vozem způsobily dopravní nehodu.

Během noci ze soboty na neděli 18. září došlo na Prostějovsku ke dvěma podobným nehodám mladých řidiček. Při první, ke které došlo v sobotu kolem jednadvacáté hodiny, řízení nezvládla jednadvacetiletá řidička osobního automobilu značky Volkswagen,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Řidička jela z obce Čechovice do obce Bedihošť a při průjezdu prudkou levotočivou zatáčku vjela mimo komunikaci, kde narazila do svodidel. „Při havárii došlo k poškození automobilu a svodidel. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun,“ uvedl Kořínek

Druhá nehoda se stala po půlnoci v obci Mostkovice. „Šestnáctiletá řidička čtyřkolového motocyklu značky Aixam při průjezdu táhlé pravotočivé zatáčky nezvládla řízení a s vozidlem vyjela vlevo mimo komunikaci. Zde narazila do sloupku dopravní značky a poté do sloupu veřejného osvětlení. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 100 500 korun,“ dodal Kořínek.

Řidičky vyvázly bez zranění a po provedení zkoušek alkoholu v dechu byla vyloučena možnost řízení pod vlivem návykové látky. Přestupky policisté vyřešili uložením blokových pokut. 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.