neděle 19. května 2024 Ivo

Olomoucko

Mladí olomoučtí hudebníci si dovezli první místo z prestižního mezinárodního festivalu v belgickém Peltu

Třicetičlenný mládežnický soubor příčných fléten, harf a bicích Flauto Armonico z olomoucké ZUŠ Žerotín si z belgického Peltu, sídla největšího evropského hudebního festivalu dětí a mládeže, dovezl prestižní první cenu ve své kategorii.

Staňkův odchod je pro Muzeum umění satisfakcí. Koncert v proluce proběhne jako oslava

Rezignaci ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) berou zástupci Muzea umění v Olomouci jako velkou satisfakci. Jeho zaměstnanci vyzvali ministra k odchodu z vlády už 21. března. Jejich odmítavý postoj proti ministrovi pak zesílil po dubnovém...

FOTO: Policisté v Olomouci soutěžili o titul Regulovčík 2019. Řídili provoz u Envelopy

Osmý ročník soutěže dopravních policistů 2019 Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje o titul Regulovčík 2019 proběhl ve středu 15. května 2019 v Olomouci. Soutěžilo čtrnáct dopravních policistů z jednotlivých územních odborů kraje.

Divadlo na cucky chystá svou letošní druhou premiéru. Uvede hru podle knihy novináře Taberyho

Olomoucké Divadlo na cucky dnes uvede svou druhou premiéru v této sezoně s názvem Opuštěná společnost. Půjde o divadelní koláž z textů knihy šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho, režie se ujal slovenský režisér Patrik Lančarič. Řekl to...

POLITICKÁ KORIDA: Co by podle zastupitelů mělo vzniknout na místě prodaných vojenských skladů u Baumaxu?

Ve čtvrtek 9. května byly vydraženy bývalé vojenské sklady u Baumaxu za 353 milionů korun. Zatím není jasné, co na ploše bude do budoucna stát. Co by na místě uvítali samotní zástupci zastupitelských klubů?

AutoCentrum Olomouc, to nejsou jen auta. Rádi pomůžeme těm, kteří to potřebují, říká Jiří Štreit, jednatel společnosti

AutoCentrum Olomouc se již dlouhá léta úspěšně pohybuje na regionálním trhu s osobními a užitkovými automobily. Nestará se však jen o své nablýskané krasavce ze stájí Volkswagen a SEAT, ale myslí také na ty, kteří potřebují naši pomoc. V nedávné...

Nová dětská dopravní hřiště vyrostou ještě letos v Olomouckém kraji

Zábřeh, Vícov, Bělá pod Pradědem nebo Písečná – to jsou obce, kde ještě letos vyrostou nová dětská dopravní hřiště. Olomoucký kraj na jejich vybudování a také na obnovu stávajících výukových areálů v celém regionu uvolnil více než 4,6 miliónu korun.

Letos zahájí SŽDC elektrizaci a modernizaci železnice z Olomouce do Uničova

Zhruba 3,8 miliardy korun má stát plánovaná elektrizace a modernizace železniční trati z Olomouce do Uničova, kterou chce letos zahájit Správa železniční dopravní cesty (SŽDC).

Zloděj ukradl 350 litrů nafty z náklaďáků na rekonstruovaném úseku dálnice

Neznámý zloděj ukradl v noci na úterý 350 litrů nafty ze dvou nákladních vozidel odstavených na rekonstruovaném úseku dálnice D35 u Mladče na Litovelsku.

Olomoučtí strážníci řešili za včerejšek pět krádeží. Kradli i senioři

Jen za včerejšek řešili strážníci Městské policie Olomouc celkem pět oznámení o krádežích v supermarketech. Zloději byli chyceni v obchodech v ulicích Rooseveltova, Štursova a ve třech případech v ulici Pražská. Nejmladší zloděj byl ještě...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.