pátek 3. května 2024 Alexej

Olomoucko

VÍKEND PODLE DRBNY: Přespěte v divadle, zúčastněte se soutěže o nejlepší jitrnici nebo poznejte svět plazů

Tento víkend se můžete dozvědět něco více o plazech, obojživelnících či sovách. Takové přespání v divadle může být také zajímavým zážitkem. A pokud se chcete dobře pobavit a ochutnat masopustní dobroty, tak i vy si tento víkend přijdete na své.

Sbírka Vánoční hvězda pro nemocné děti vynesla rekordní tři miliony korun

Rekordní více než tři miliony korun vynesla charitativní sbírka Vánoční hvězda na pomoc onkologicky nemocným dětem z olomoucké fakultní nemocnice. Do sbírky lidé na konci roku přispívali nákupem desítek tisíc kusů pryšců nádherných, známých jako...

Sezóna olomouckého rozária se blíží. Nové budou plachty i naplněné bazénky

Nová sezona olomouckého rozária je za dveřmi, proto i dokončování druhé fáze rekonstrukce se blíží k závěru. Již v prosinci 2018 bylo díky ní v rozáriu rozsvíceno nové veřejné osvětlení. Nyní se zde dodělávají chodníky a následuje montáž...

Olomouc i Přerov vyvěsí 10. března tibetskou vlajku. Prostějov se k akci nepřipojí

V neděli 10. března bude tibetská vlajka vlát na radnicích některých měst České republiky v rámci celosvětové akce Vlajka pro Tibet. Akce je připomínkou šedesátiletého výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, které bylo násilně...

V Bezručových sadech bude replika původní zvoničky. Instalována bude v dubnu

Replika dřevěné zvoničky nahradí tu stávající a získá nové místo v Bezručových sadech. Instalace se uskuteční již v dubnu.

Ředitelka Olmy přehradila cestu ve Velké Bystřici. Argumentuje tím, že jde o soukromý pozemek

Olomoucký krajský úřad zrušil rozhodnutí přerovského magistrátu, který ve vleklém sporu mezi Velkou Bystřicí a generální ředitelkou mlékárny Olma a členkou představenstva společnosti Agrofert Simonou Sokolovou dal za pravdu obci. Spor se týká...

Cenu za celoživotní přínos v oblasti kultury získá Vladimír Körner. Krajské ocenění získá i Divadlo Václav

Zastupitelstvo Olomouckého kraje schválilo na svém zasedání v pondělí 25. února nominace města Zábřeh na Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2018.

Dnes před osmou hodinou ranní došlo k nehodě jednoho osobního auta na silnici mezi Komárovem a Pasekou u Šternberka. Řidič se svým vozem skončil daleko mimo silnici v poli a do nemocnice ho ve vážném stavu transportoval vrtulník.

V těchto dnech kontrolují policisté a strážníci chatoviště. V zimě se tato místa stávala cílem zlodějů

S přicházejícími teplejšími dny se lidé začínají vracet do svých sezónních rekreačních objektů. Aktuálně tedy probíhají v olomouckém regionu kontroly chatovišť ze strany policistů.

Pevnost poznání v Olomouci se stane domovem pro plazy a obojživelníky

Interaktivní muzeum Pevnost poznání Univerzity Palackého v Olomouci obsadí o víkendu několik desítek plazů, obojživelníků a bezobratlých živočichů. Zabydlí se v expozici Živá voda a stanou se součástí programu Odpudiví nebo kouzelní.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.