čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Kultura

Na podobu Středoevropského fóra Olomouc vypíše Muzeum umění soutěž

O vypsání architektonické soutěže na Středoevropské fórum rozhodlo ministerstvo kultury. Muzeum původně se soutěží nepočítalo a nechalo si vypracovat projekt od architekta Jana Šépky, píše rozhlas.cz.

Moravské divadlo stáhlo baletní představení Beatles, důvodem je licence

Moravské divadlo v Olomouci stáhlo ze svého programu nedávno uvedenou baletní inscenaci The Beatles Celebration, která měla svou premiéru minulý víkend.

SOUTĚŽ: Olomoucká klubová noc spojí 6 scén a nabídne přes 30 vystoupení. Soutěžte o lístky!

Nový kulturní projekt s názvem Olomoucká Klubová Noc se uskuteční ve dnech 16. a 17. listopadu 2018 v srdci hanácké metropole. Festival chce pod záštitou Air Force Production navázat na úspěšnou tradici okolních krajů, ve kterých je klubová noc...

Soutěž Blues Aperitiv hledá nové talenty! Vybraní by si mohli zahrát po boku světových hvězd

Pořadatelé mezinárodní bluesové přehlídky Blues Alive vyhlásili soutěž pro talenty, kteří by si mohli zahrát příští rok po boku světových hvězd. Klání s názvem Blues Aperitiv cílí nejen na bluesové hudebníky z tuzemska, ale i z okolních států.

V Olomouci se natáčí filmy amatérských filmařů, v hlavních rolích se představí Pavel Liška, Miroslav Krobot a Barbora Poláková

V olomoucké kavárně, zdejší fakultní nemocnici a také v prostějovském kostele byly natočeny v těchto dnech tři krátkometrážní filmy inspirující se velkým výstavním projektem v Muzeu umění s názvem Rozlomená doba.

FOTO/VIDEO: Na olomouckém Dolním náměstí se bruslí. Punčová sezóna je zahájena

Na olomouckém Dolním náměstí se od soboty 10. listopadu bruslí. První led na mobilním kluzišti si užívaly hlavně děti. Dospělí měli možnost ochutnat první punč. Podívejte se na fotky a video.

Cigánski Diabli a Jaroslav Svěcený odehrají společně koncert ve Velkém Týnci

Světově uznáváný a známý slovenský orchestr Cigánski Diabli spolu s houslistou Jaroslavem Svěceným odehrají koncert ve Velkém Týnci.

VÍKEND PODLE DRBNY: Navštivte Svatomartinské trhy, zabruslete si v Prostějově nebo zajděte do kina na Grinche

Tento víkend bude ve znamení Svatomartinských hodů. Pokud ale dáváte přednost sportu před pečenou husou, pak navštivte slavnostní otevření kluziště v Prostějově. I děti se tento víkend zabaví.

11. 11. v 11:11 proběhne na Horním náměstí přípitek mladým vínem. Zde je program Svatomartinských trhů

Od pátku 9. do neděle 11. listopadu 2018 ožije Horní náměstí v Olomouci Svatomartinské trhy. Po svatomartinských budou už obě hlavní olomoucká náměstí patřit trhům vánočním.

V kině Metropol odstartoval filmový festival Nový ruský film, nabízí pohled do současné ruské kinematografie

V kině Metropol v Olomouci se včera uskutečnilo slavnostní zahájení festivalu Nový ruský film. Tento festival představí ve třech dnech nejúspěšnější snímky současné ruské kinematografie.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.