úterý 16. dubna 2024 Irena

Politika

Policisté zastavili opilého řidiče, který nadýchal přes tři promile. Navíc řídil bez řidičáku

Včera po páté hodině odpoledne zastavili policisté u Loštic osmatřicetiletého řidiče osobního auta. Ten při komunikaci s policisty jevil známky podnapilosti.

Správci církevních majetků založili novou komoru církevních lesů. Cílem je sdílení informací a pomoc členům

Šestnáct zástupců z řad správců církevních majetků z celé České republiky se ve čtvrtek sešlo na půdě ústředí společnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc, na ustanovující schůzi komory církevních lesů. Cílem nově založeného spolku s názvem...

POLITICKÁ KORIDA: Jaký je názor zastupitelských klubů na vybudování nové multifunkční haly?

Vybudování nové multifunkční haly je v Olomouci velmi diskutovaným tématem. Má se nová hala vybudovat? Kolik by měla stát? Jaké podmínky se napřed musí splnit, aby byl celý záměr realizovatelný? Zeptali jsme se, jak celou vidí jednotlivé...

Přerovská radnice zaplatí přes půl milionu korun za opravu prasklin na městských budovách

Za opravu trhlin, které se loni na podzim objevily na dvou městských budovách v Přerově, zaplatí radnice dohromady přes půl milionu korun. Objekt školky U Tenisu město opravilo během několika týdnů, tělocvična Střediska volného času Atlas a Bios...

Olomoucký kraj bude i letos podporovat stavby cyklostezek, sdílení kol a rozvoj dobíjecích stanic pro elektrokola

Také letos bude Olomoucký kraj pokračovat v podpoře stavby cyklostezek v regionu. Vyplývá to z akčního plánu cyklodopravy na rok 2019. Jeho hlavní body projednala na svém posledním zasedání krajská rada.

V Olomouckém kraji nominovala ČSSD na předsedu strany Jana Hamáčka

Sociální demokraté v Olomouckém kraji na své včerejší krajské konferenci nominovali na předsedu strany Jana Hamáčka, který ČSSD vede už nyní. Na prvního místopředsedu navrhli poslance Romana Onderku.

V opuštěné budově Hanáckých kasáren budou sídlit úřady z celého města

Několik stovek zaměstnanců státních úřadů, které nyní sídlí na několika místech Olomouce, by mělo v budoucnu zaplnit kanceláře v rozlehlé budově Hanáckých kasáren v historickém centru Olomouce.

MHD v Olomouci bude pro seniory nad 65 let zdarma. Změna začne platit od 1. července

Senioři nad 65 let se mohou těšit na bezplatnou přepravu olomouckými autobusy a tramvajemi. Změna začne platit od 1. července 2019.

Olomoucký kraj navýší peníze na stipendia. Letos podpoří pětačtyřicet oborů

Olomoucký kraj pokračuje v podpoře vzdělávání. Vloni investoval desítky miliónů korun do oprav a modernizace školních budov a letos navýší částku na stipendia, kterými motivuje studenty maturitních i učňovských oborů. Oproti minulému roku naroste...

Nové volby proběhnou ve třech obcích, bylo podáno několik kandidátních listin

Několik kandidátních listin bylo podáno do nových komunálních voleb, které na jaře čekají obce Hruška a Skřípov na Prostějovsku a Lužice na Olomoucku.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.