pátek 26. dubna 2024 Oto

Společnost

FOTO: Mladí vlci v olomoucké zoo poprvé opustili noru. Podívejte se

Ve smečce sněhobílých vlků Hudsonových v olomoucké zoo skotačí tři popelavě zbarvená mláďata. A nejedná se o žádné cizince. To jen noru opustily poslední přírůstky těchto nebývale vytrvalých šelem a ukázaly se tak i návštěvníkům. „Přibližně 6....

Rekonstrukce učebny na hejčínském gymnáziu odhalila přes šedesát let staré poselství

Rekonstrukce jedné z IT učeben na olomouckém Gymnáziu Hejčín odhalila nečekané poselství či snad přání tehdejšího stavitele. Na jednom z trámů byl totiž odhalen nápis "Smrt komunismu 1955", což je rok předtím, než se v této budově začalo učit.

Hlasitá hudba a smích po půlnoci rušily sousedy bytu v ulici Rožňavská

Dnes hodinu po půlnoci řešili olomoučtí strážníci oznámení o sousedech, kteří v bytě v ulici Rožňavská rušili hlasitou hudbou.

ANKETA: Arionova kašna se zazelenala květinovou výzdobou

V pátek 12. července začne město žít oslavami s názvem Barok Olomouc. Festival, který souvisí s Olomouckými barokními slavnostmi v konviktu, přinese do města jedinečnou atmosféru dob minulých. V rámci tohoto festivalu byla ozdobena i Arionova kašna.

Padesát dřevin bude v Přerově zavlažováno vaky. Pomohou jim přežít během horka a sucha

Zavlažovací vaky jsou novinkou, která od včerejšího dne pomáhá udržovat zeleň v Přerově. Zatím byly dva vaky instalovány ke dvěma nejmladším hlohům, které rostou na Masarykově náměstí. 

VIDEO: Čtyři desítky hasičů likvidovaly požár lesní paseky

Paseku o rozměrech 60 krát 70 metrů u Veselíčka na Přerovsku včera zasáhl požár. Oheň likvidovalo devět jednotek hasičů, nikdo nebyl zraněn.

POČASÍ NA ÚTERÝ: Bude vát mírný vítr, místy zaprší

Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty 19 až 22 °C, na horách 12 až 16 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout. Mějte fajn úterý!

FOTO/VIDEO: Hejtman Okleštěk přišel o svůj legendární knír. Připravili ho o něj štědří dárci

Hejtman Ladislav Okleštěk přišel o svůj léta pěstěný knír. Stalo se tak poté, co dárci v rámci kampaně Oholíme hejtmana přispěli více jak 150 tisíc korun na charitu. V tom případě Okleštěk slíbil, že dá svůj knír všanc, což se také stalo.

Opilá trojice mladíků vylezla na Terezskou bránu. Na místě zasahovali i hasiči

Až za pomocí hasičů museli strážníci sundat opilého mladíka, který společně s dvěma kamarády vylezl na barokní Terezskou bránu v centru Olomouce. Zatímco dva mladíci dokázali slézt dolů, třetí to již nebyl schopen.

POČASÍ NA PONDĚLÍ: Bude skoro jasno, během dne až oblačno

Skoro jasno až polojasno, během dne až oblačno. Nejvyšší teploty 20 až 23 °C, na horách 13 až 17 °C. Zpočátku slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, bude večer slábnout. Mějte fajn pondělí!

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.