pátek 26. dubna 2024 Oto

Společnost

FOTO: Milovníky počítačových her vtáhne výstava Retrogaming do devadesátek

Aktuální výstava šumperského Muzejíčka jistě potěší všechny malé i velké milovníky počítačových her. Vrátí je zpět do 80. a 90. let minulého století a připomene tehdejší podobu počítačů a oblíbené herní tituly.

Množství komunálního odpadu v Olomouckém kraji se stále zvyšuje

Produkce odpadu v Olomouckém kraji v roce 2017 vzrostla o čtyři procenta na 230 885 tun z 222 218 tun v roce 2016. V přepočtu na jednoho obyvatele Olomoucký kraj předloni vykázal čtvrtou nejvyšší produkci odpadu.

Ulicí Lazecká se toulalo stádo ovcí. Nebylo to poprvé co ovce utekly

Poblíž ulice Lazecká se včera kolem půl druhé odpoledne toulalo stádo patnácti ovcí. Hlídka od oznamovatele zjistila, že se jedná o opakovaný jev.

VIDEO: Nadšenci vytvořili bustu Tomáše Garrigua Masaryka ze sněhu. Dodatečně tak připomněli sté výročí Československa

Zhruba dva a půl metru vysokou bustu prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka vytvořili ze sněhu nadšenci na plácku uprostřed sídliště v Prostějově.

Kunce půjde za svou opilou jízdu, při které zemřela mladá žena, na tři a půl roku do vězení

Za tragickou nehodu v Olomouci, při které zemřela mladá spolujezdkyně, potvrdil dnes olomoucký krajský soud bývalému německému hokejovému reprezentantovi Danielu Kuncemu 3,5 roku vězení. Na šest let také nesmí usednout za volant, pozůstalým i...

Doručovatelce se nepodařilo předat zásilky adresátům, tak je vyhodila do kontejneru

Pracovnice společnosti, která poskytuje doručovací služby zvolila poněkud netradiční způsob doručení listovních zásilek.

Dnes před soudem opět stane Daniel Kunce obžalovaný z tragické nehody. Odvolal se již podruhé

Před olomouckým krajským soudem dnes opět stane bývalý německý hokejový reprezentant Daniel Kunce obžalovaný kvůli tragické nehodě v Olomouci, při které zemřela mladá spolujezdkyně.

Tvarůžková cukrárna v Olomouci se po čtyřech letech uzavřela. Pochoutky budou k dostání jen na farmářských trzích

Po čtyřech letech provozu byla v Olomouci uzavřena tvarůžková cukrárna se zákusky vyrobenými z tohoto pikantního sýra s nezaměnitelným aroma. Netradiční moučníky si tak lidé mohou koupit už jen v tvarůžkové cukrárně v Lošticích na Šumpersku, kde...

Kriminalita v Olomouckém kraji klesla, ale zvýšil se počet vražd

V Olomouckém kraji loni klesla kriminalita, vzrostl však počet vražd či pokusů o ni, a to zhruba o třetinu. Všechny se kriminalistům podařilo vyřešit. Policisté loni zaznamenali 9332 trestných činů, což je v meziročním srovnání pokles o 8,9...

POČASÍ NA ČTVRTEK:  Dnes bude zataženo, místy polojasno. Ráno se mohou tvořit mrznoucí mlhy

Bude zataženo s nízkou oblačností nebo se budou tvořit mrznoucí mlhy. Místy slabé sněžení. Jen ojediněle polojasno. Nejvyšší teploty -3 až 0 °C, ojediněle až +2 °C, na horách -6 až -2 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.