sobota 4. května 2024 Květoslav

Společnost

VÍKEND PODLE DRBNY: Zúčastněte se zahájení turistické sezóny nebo si pohlaďte exotická zvířata

Jaro je tady a v našem městě odstartuje turistická sezóna. Děti i dospělí si mohou pohladit exotická zvířata a milovníci filmu zajít na zajímavý filmový festival.

Festival AFO tradičně ozvláštní olomoucký konec dubna

Ve dnech 23. až 28. dubna se Olomouc opět na necelý týden ocitne v centru zájmu fanoušků filmu i vědy. Už 54. ročník totiž oslaví festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc.

Ukliďme svět, ukliďme Česko! Dnes a zítra se dobrovolníci zapojují do úklidu Olomouce a okolí

V rámci celostátní akce Ukliďme svět, ukliďme Česko! se dnes a zítra uklízí i v Olomouci. Zapojují se jednotlivci i organizace nebo firmy.

Třináctiletého chlapce srazilo auto, přecházel na červenou

Včera po čtvrté hodině odpoledne došlo na přechodu pro chodce v Blahoslavově ulici v Prostějově k dopravní nehodě auta s třináctiletým chlapcem.

Žena řídila s třemi platnými zákazy řízení a pod vlivem drog. Hrozí ji až dva roky za mřížemi

Dnes krátce po půlnoci kontrolovali v obci Liboš auto značky Seat Cordoba. Osmadvacetiletá řidička řídila s třemi platnými zákazy řízení všech motorových vozidel.

Zanedlouho v Jeseníkách začne letní sezona. Zalyžovat si ještě můžete na Ovčárně

V Jeseníkách mohou lidé stále lyžovat lidé v nejvýše položeném tuzemském lyžařském středisku na Ovčárně. Milovníci zimních sportů si zde mohou užít půldruhého metru sněhu. Středisko je v provozu denně. O víkendu možná spustí vleky ještě areál na...

POČASÍ NA PÁTEK: Dnes bude pršet a povane mírný vítr

V noci a ráno polojasno až oblačno. Během dne od jihozápadu až zataženo a postupně na většině území déšť. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s se bude večer měnit na...

Žena se pohádala s přítelem, ten ji nechtěl pustit z bytu ven. S řešením přišli olomoučtí strážníci

Včera odpoledne přijalo Operační středisko Městské policie Olomouc telefonické oznámení od ženy, která uvedla, že ji její přítel nechce pustit z bytu na ulici Generály Píky.

Jakub Klecker bude šéfdirigentem Moravské filharmonie Olomouc

Novým šéfdirigentem Moravské filharmonie Olomouc bude od nadcházející sezony 2019/2020 sedmatřicetiletý Jakub Klecker, který patří k významným představitelům mladé dirigentské generace. Na toto místo nastoupí po Petrovi Vronském, který v Olomouci...

Olomoucký vrchní soud opět zrušil rozsudek v případě přepadení rodiny v Jedovnicích

Olomoucký vrchní soud již podruhé zrušil rozsudek brněnského krajského soudu, který poslal do vězení na 8,5 let Martina Koudelku za přepadení rodiny v rodinném domě v Jedovnicích na Blanensku.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.