sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #16: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Úterý, to už je skoro synonymum pro naši pravidelnou rubriku o zvířátkách, které na vás čekají v olomoukých útulcích a depozitech. Koukněte, kdo na vás tentorkát pomrkává očkama.

Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Kontakt:

Adresa: Uničov
Tel.: 733 331 833
E-mail: martina.no@email.cz
FB stránky: Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Bambulka

Bambulka je roční kočička, které zemřela její majitelka. Kočička je ze začátku nedůvěřivá a palšší, ale jak zjistí, že jí nechcete ubližovat stane se z ní supermazlice. Bambulka je  čistotná a milá kočička, která hledá nový domov.

Sisinka

Sisinka je roční kočička, které zemřela její majitelka. Kočička je velice kontaktní a mazlivá, vyhledávající stálou pozornost člověka. Sisinka hledá nový a milující domov.

Lukášek

Lukášek je 16 letý kocourek, kterému zemřel majitel a po té se dostal do nového domova, ale jeho štěstí netrvalo příliš dlouho, protože nová majitelka těžce onemocněla a také ho opustila. Lukášek je velice kontaktní, čistotný kocourek s neutuchajícím apetitem (sní vše, co mu dáte a stále nemá dost) a potřebou mazlit se. Kocourek hledá nový milující domov, kde by mohl v klidu obklopen láskou dožít.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Tulák


Tulák je dvouletý kříženec jezevčíka, který byl odchycen při svých toulkách krajinou, jak už jeho jméno napovídá.

Mauglí


Mauglí je asi devítiletý pes, kříženec pinče. Je milý, hodný, vhodný i do bytu.

Brit


Brit je asi čtyřletý až pětiletý něměcký ovčák. Je to pes vhodný především do domku se zahradou, kde se může proběhnout.

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: ul. Jeremenkova, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Gucci

Obřík Gucci je zhruba desetiletý kocour, který se našel v květnu u Svésedlic v hrozně zbědovaném stavu. Ujala se jej moc hodná rodina, která mu zaplatila veškerou veterinární péči, usilovně hledala jeho původního páníčka a byla rozhodnutá, že pokud se nenajde, tak si jej nechá. Podstoupil kromě běžného léčení veškerá vyšetření na kočičí nemoci, parazity a v neposlední řadě kastraci spojenou s plastikou pravého spodního víčka (měl vtočené spodní řasy, které mu dráždily oko a způsobovaly zánět, dle paní doktorky to měl již delší dobu ....). Přes veškerou bolest a omezení, byl trpělivý, nechal se ošetřovat a vše oplácel mazlením a přívětivostí. Gucci je velmi přítulný, trpělivý a vděčný, nicméně si začal dělat nároky na teritorium a byl agresivní na hafana a domácí kočičky, které se začaly bát chodit domů. Z tohoto důvodu se tento obr, po pečlivém uvážení rodiny, která mu zachránila život, nakonec dostal do depozita. Čeká na nový domov, kde bude sám, bez přítomnosti jiných zvířat (zejména koček), s někým, kdo ho bude třeba při televizi drbat za ouškem, na bříšku nebo ho česat a on bude vrnět, povalovat se a předávat tu nezaměnitelnou kočičí energii klidu a pohody.......

Heduška


Heduška je jedna ze tří koček, které bydlely v domečku se zahrádkou, měly spoustu kamarádů a skvělý kočičí život. Ten skončil, když jejich majitel zemřel, dům zůstal prázdný. Kočičky tak zůstaly samy. Nějakou dobu je krmila hodná paní, která bydlela ve vedlejším domě, ale poté se musela i ona vystěhovat. Kočičky však stále chodila aspoň krmit. Časem se však do domu nastěhovalo několik „nepřizpůsobivých" občanů, kteří kočičkám usilovali o život a zakázali paní za kočičkami chodit. Nakonec se podařilo dohodnout s majitelkou domu, která nás pustila dovnitř a dovolila všechny kočičky odchytit.  Heduš je už mazlivá, velice milá kočička, která hledá nový domov, ve kterém už se nikdy nebude bát a o svůj život doslova „bojovat".

Karin


Karin si za svůj mladý život asi mnoho dobrého nezažila. Přitoulala se na jednu zahradu v Olomouci - Hejčíně. Zde ji však o život usiloval hafan majitele pozemku a tak byla dovezena do depozita. Je to nádherná kočička, která však potřebuje k někomu, kdo s ní bude mít trpělivost, nechá jí čas si zvyknout a nebude od ní hned čekat, že mu bude spát na klíně. Sama se naučí důvěřovat a pozná, že nad hlazení a mazlení není :)

Čtěte více:

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.