čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #16: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Šestnáctý díl Hledáme páníčka nám přináší zase osm zvířat, která by chtěla patřit do nějaké rodiny. Pokud se zrovna chystáte pořídit si domů zvířátko, podívejte se, třeba vám nějaké padne do oka.

Zastavme Utrpení z.s.

Kontakt:

Adresa: Sadova 67, Křelov
Tel.: 604 310 280, 792 272 232
E-mail: oszastavmeutrpeni.info@seznam.cz
FB stránky: Zastavme Utrpení z.s.

Baddy


Baddy je pětiletý kříženec ohaře menšího vzrůstu. První rok života byl pro Badíka spokojený, majitelé měli zahradu, kde si spokojeně běhal. Těžké časy mu však nastaly, když zahradu prodali. Domů Baddyho nechtěli, tak mu udělali minikotec, kde strávil sám několik let, prakticky až do března 2016, kdy se o něm dozvěděla Míša Špernogová, která na jeho smutný příběh upozorňovala a hledala mu nový domov. Bohužel se nikdo neozval, tak jsme se rozhodli, že si Baddyho vezmeme k nám.
Badík je velmi přátelský, chytrý a čistotný psík. Doma je šťastný a vděčný, neničí nábytek, je klidný. Během chvíle se naučil základní povely i venčení na vodítku - netahá. Není vhodný k jiným psům, je dost žárlivý, ale jen na zvířata, děti mu nevadí. Kočky ignoruje, lidi miluje. Děti určitě odrostlejší, aby jej mohly také venčit. Je kastrovaný i očkovaný.

Eny


Eny je šestiletá fenka, kříženka dobrmana a ridgebacka. Jako štěně putovala k člověku, pro kterého byla zakoupena jako dárek k narozeninám. Bohužel to byl člověk, který nemá smysl pro zodpovědnost, nechápe základní potřeby živých tvorů. Eny tak prožila celý svůj dosavadní život věčně někdě sama zavřená bez pohybu, s minimem krmení. Vykonávat potřebu musela v suterénu domu v místnosti na beton.
Kuriozní je, že jsme se o Eny dozvěděli díky manželce majitele, která nám volala, že má zájem o malou mladou fenku z našeho azylu a chce ji "vyměnit" za jejich starou velkou fenu, protože jim smrdí a je nezvladatelná, nehodí se velikostí k jejím ročním dětem. Byli jsme znechuceni. Samozřejmě jsme této rodině jiného psa nedali a jejich fenku si odvezli k nám. Eny trpěla dlouhá léta sama, proto pro ni hledáme rodinu, která jí bude moci nabídnout tolik lásky a pohybu, kolik bude potřebovat. Eny je velmi přátelská, vděčná, klidná a poslušná fenka. Ideální společnice do bytu nebo domu se zahradou. Ne ven a už vůbec ne do kotce. Nemá ráda kočky. Lidi i děti miluje. Bude kastrovaná, očkovaná i odčervená.

Rony


Rony je pětiletý kříženec Německého ovčáka. Ve dvou letech byl vyhozen na ulici a odchycen Městskou policií, vypadalo to, že se na něj usmálo štěstí, když si ho vzal majitel jedné firmy na hlídání svého objektu, ale pro Ronyho to znamenalo hlavně samotu. Přes den, když byli v objektu lidi, byl zavřený v kotci a vypuštěn, až všichni odešli domů. Roneček je neskutečně přátelský, společenský a mazlivý pes, proto jako hlídací pes neskutečně strádal. Od lidí, kteří procházeli kolem brány, se dožadoval pohlazení. Raději i v zimě ležel u brány na studeném betonu a třepal se zimou jen proto, aby byl blíže lidem, kteří procházeli kolem. Toto spaní na chladné zemi v zimním období se dost podepsalo na jeho zdraví. Bohužel majitele psa jeho zdraví nezajímalo, přestože pes již delší dobu viditelně kulhal na zadní nohu a mnohdy na ni ani nenašlapoval. Bohužel nám psa nechtěl vydat. Nechal se alespoň přemluvit, aby byla do objektu přivezena druhá zateplená bouda s podestýlkou a dostal od nás i zimní obleček. Až nyní, kdy majitel zjistil, že pes má skutečně zdravotní problém a veterinární péče by stála nemalé peníze, souhlasil, že nám psa daruje. Při prvním vyšetření bylo přes RTG zjištěno, že má již chronický zánět kyčelního kloubu a zánět v těle. V současné době je v léčení a v řešení je i operace. Rony je úžasně vděčný a hravý společník, miluje lidi, děti i fenky. Psy nemusí, kočky ignoruje. Hledáme pro něj domov, kde by byl konečně součástí rodiny.

 

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: ul. Jeremenkova, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Pepina


Pepina je asi půlroční kočička, která byla do depozita dovezen spolu s dalšími třemi kamarády z pastvin od koní. Ona, i její kamarádi byli nemocní a první týden strávili na kapačkách. Teď už jsou všichni zase „ve formě" a připraveni jít do nového domova. Pepina měla v důsledku předešlé „výživy" hubená a má špatnou srst. Nyní má již krásnou lesklou srst. Jinak je to mazlivé a hravé zlobidlo.

Vigo


Vigo je kastrovaný kocourek, ve věku okolo šesti let, který byl odchycen Městskou policií na ul. Šantova v Olomouci, kde se toulal více než dva týdny. Byl celý špinavý a uši měl plné svrabu. Teď je z něj opět krásný, statný mazlík, který je vděčný za každé pohlazení. Bohužel trpí alergií, a proto potřebuje speciální hypoalergenní krmivo.

Hanička

Hanička je cca 5-letá kočička, zachráněná z kuchyně jedné nejmenované restaurace, kde jí místo občasného nakrmení dávali kuchaři kopance. Hanička je sice mazlivá, ale umí dát najevo, když se mazlit nechce. V depozitu je již delší dobu a už by potřebovala nový domov. Není vhodná k dětem, protože je ostražitá a nevypočitatelná, což je následek jejích předchozích zkušeností. Bude výborná „myšilovka".

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Schiba


Schiba je fenečka plemene schi-tzu, jejíž věk odhadujeme na tři roky. Fenka byla nalezena v Kostelci na Hané a hledá se její majitel.

Nort


Nort je asi roční, vitální psí kluk, který je velmi hodný a hravý pes do rodiny. Ideální by bylo, kdyby se dostal k lidem, kteří by ho brali na dlouhé procházky přírodou.

Čtěte více:

Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.