úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #17: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Už je tady zase naše pravidelná rubrika a s ní tři pejsci a tři kočičky. Těm pohledům nejde odolat. Pokud byste si chtěli pořídit nového mazlíka a nevadilo by vám, že je z útulku, tak neváhejte a přijeďte se na ně podívat.

Útulek pro psy LOZ ČR Olomouc

Kontakt:

Adresa: Tř.Míru(areál letiště), 779 00, Olomouc-Neředín
Tel.: 585 418 484

Web: http//www.olomouckyutulek.cz/
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

 

Maiky

Maiky byla nalezena 30.6.2016 v Olomouci. Jedná se o fenku označenou mikročipem, který však není registrován. Maiky je pravděpodobně plemeno pyrenejského horského psa nebo čuvač.

Ray

Ray je kříženec labradora , pes, věk asi 2-3 roky, pohodový pes, který hledá nový domov.

Ares

Ares je asi 3 letý obr, kříženec milující lidskou společnost.

 

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: ul. Jeremenkova, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Čertík

Čertík je asi 3-měsíční supehravé a supermazlivé kotě. Už při příchodu vítá hlasitým mňoukáním a dožaduje se pozornosti. Na zádech měl při nálezu několik ranek, pravděpodobně od pokousání psem, takže je má teď vystříhaná.

Franta

Mladý kocourek, který byl do depozita dovezen spolu s dalšími třemi kamarády z pastvin od koní. On, i jeho kamarádi byli nemocní a první týden strávili na kapačkách. Teď už jsou všichni zase „ve formě" a připraveni jít do nového domova. Franta je mazlivý a hravý kocourek, v důsledku předešlé „výživy" přišel do depozita hubený a měl špatnou srst. Teď už je z něj statný krásný kocour.

Gucci

Obřík Gucci je zhruba desetiletý kocour rasy mainská mývalí, který se našel v květnu u Svésedlic v hrozně zbědovaném stavu. Ujala se jej moc hodná rodina, která mu zaplatila veškerou veterinární péči, usilovně hledala jeho původního páníčka a byla rozhodnutá, že pokud se nenajde, tak si jej nechá. Podstoupil kromě běžného léčení veškerá vyšetření na kočičí nemoci, parazity a v neposlední řadě kastraci spojenou s plastikou pravého spodního víčka (měl vtočené spodní řasy, které mu dráždily oko a způsobovaly zánět, dle paní doktorky to měl již delší dobu). Přes veškerou bolest a omezení, byl trpělivý, nechal se ošetřovat a vše oplácel mazlením a přívětivostí. Gucci je velmi přítulný, komunikativní, trpělivý a vděčný, nicméně si začal dělat nároky na teritorium a byl agresivní na hafana a domácí kočičky, které se začaly bát chodit domů. Z tohoto důvodu se tento obr, po pečlivém uvážení rodiny, která mu zachránila život, nakonec dostal do depozita. Čeká na nový domov, kde bude sám, bez přítomnosti jiných zvířat (zejména koček), s někým, kdo ho bude třeba při televizi drbat za ouškem, na bříšku nebo ho česat a on bude vrnět, povalovat se a předávat tu nezaměnitelnou kočičí energii klidu a pohody.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.