úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Politika

Kraj chystá změny v podpoře dobrovolných hasičů. Navýšena byla i podpora na získání požárních cisteren

Několik změn prodělají příští rok dotační tituly, kterými Olomoucký kraj podporuje dobrovolné hasiče. Smyslem novinek je, aby na finance dosáhlo více žadatelů a krajské peníze byly rozdělovány co nejspravedlivěji. 

POLITICKÁ KORIDA: Jak hodnotí zastupitelské kluby dopravu v okolí Žižkova náměstí a co by změnily?

V dalším dílu Politické koridy jsme se zeptali na názor zastupitelských klubů, co se týče dopravní situace ve městě. Jak odpovídaly jednotlivé zastupitelské kluby?

VIDEO: Poslanec Jurečka spustil petici proti zabrání úrodné půdy u Olomouce pro stavby

Petici proti chystanému záboru kvalitní zemědělské půdy v okolí Hněvotína u Olomouce zorganizoval poslanec a bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Plánovaná přeměna zhruba 44 hektarů úrodné půdy na plochu pro biomedicínské centrum...

Včera se uskutečnil Den malých obcí, díky diskuzi nabídl sondu do života na venkově

Aktuální informace z oblasti rozvoje venkova, dotační politiky nebo financování. Navíc reakce na nejnovější problémy v rozsáhlé oblasti činnosti veřejné správy a jejich řešení – to vše nabídl jubilejní padesátý ročník konference Den malých obcí.

Přihlaste se do soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí!

Do 21. ročníku soutěže Zlatý erb se můžete přihlásit až do 18. ledna. Jedná se populární soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst, obcí a regionů.

Na příští rok plánuje město Prostějov příjmy i výdaje přes miliardu korun

Prostějovská radnice plánuje na příští rok výdaje 1,027 miliardy korun, které v návrhu rozpočtu o 23 milionů korun převyšují příjmy. Schodek způsobený připravenými investicemi pokryje město ze svých finančních rezerv.

Můj otec lže, chci vypovídat o svém únosu, napsal reportérům Seznamu syn Andreje Babiše

Dění kolem syna Andreje Babiše nabírá nečekaný směr. Po zveřejnění reportáže kontaktoval redakci Televize Seznam právě Babiš mladší, který v e-mailu žádá o pomoc. Podle svých slov chce vypovídat na policii, jeho otec podle e-mailové zprávy lže.

POLITICKÁ KORIDA: Na co se jednotlivé zastupitelské kluby zaměří v prvních týdnech funkčního období?

S novým zastupitelstvem je zpět i politická korida na Olomoucké Drbně. Jednou za čtvrnáct dní se zeptáme zastupitelských klubů na otázku týkající se fungování našeho města. Tady je první díl.

KOMENTÁŘ: Duševně nemocné si nesmí brát za rukojmí premiéři ani média

Veřejné mínění v České republice ovládla v posledních desítkách hodin názorová bouře o síle orkánu. Rozpoutala ji reportáž investigativních novinářů Seznamu Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka. “Ztracený” syn Andreje Babiše v ní promlouvá o únosu,...

Pro mne je jednání reportérů za hranou, považuji to za osobní štvanici na premiéra, říká olomoucký primátor Žbánek

Syn premiéra Andrej Babiš mladší tvrdí, že ho spolupracovníci jeho otce drželi kvůli kauze Čapí hnízdo na Krymu. Řekl to serveru Seznam Zprávy. Andrej Babiš starší podle něj chtěl, aby kvůli kauze zmizel z Česka. Babišův syn řekl serveru, že k...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.