pátek 26. dubna 2024 Oto

Politika

POLITICKÁ KORIDA: Co říkají jednotlivé zastupitelské kluby na nový návrh rozpočtu?

Je tu už třetí díl politické koridy s novým zastupitelstvem. Tentokrát jsme se zeptali jednotlivých zastupitelských klubů na předložený návrh rozpočtu města. Co na něj říkají? Kde vidí silné a kde naopak slabé stránky?

Na obnovu lesů, pitnou vodu z vlastního zdroje a bytový fond se zaměří obce na Libavé

Především do bytového fondu, kulturního zázemí, vlastního vrtu na pitnou vodou či obnovy kalamitami poničených lesů hodlají v příštích čtyřech letech investovat samosprávy v obcích Město Libavá, a Kozlov, které spolu s Luboměří pod Strážnou...

Olomoucký kraj chce poslat tři čtvrtě milionu korun do Mostkovic kvůli explozi domu

Olomoucký kraj plánuje poskytnout obci Mostkovice na Prostějovsku finanční dar 750 tisíc korun na odstraňování následků mohutné exploze rodinného domu, při které v září zemřel jeho majitel.

Příští rok zaplatí lidé v Přerově za svoz komunálního odpadu více než letos

Obyvatelé Přerova budou od příštího roku platit za svoz komunálního odpadu 700 korun, tedy o padesát korun více než letos. Poplatek za odpad zvedly na Přerovsku také Hranice či Kojetín.

V příštím roce bude Přerov hospodařit s přebytkem přes 26 milionů korun

S přebytkovým rozpočtem bude příští rok hospodařit radnice v Přerově. Zastupitelé včera schválili městský rozpočet s příjmy 917,9 milionu korun a výdaji 891,1 milionu, takže kladné saldo činí zhruba 26,7 milionu.

Novým přerovským radním za ODS se stal Hýzl, nahradil Marka Dostála obviněného ze sexuálního nátlaku

Novým přerovským radním za ODS byl dnes na zastupitelstvu zvolen devětačtyřicetiletý Jaroslav Hýzl. Ve funkci nahradí Marka Dostála (ODS), který rezignoval kvůli obžalobě ze sexuálního nátlaku.

Miloš Zeman si od 12. prosince do konce roku bere dovolenou. Přeruší ji natáčení vánočního projevu

Prezident Miloš Zeman si od 12. prosince do konce roku vybere dovolenou. Trávit ji bude na zámku v Lánech. Tradiční vánoční poselství opět pronese 26. prosince.

Radní dnes rezignoval na svou funkci kvůli obžalobě ze sexuálního nátlaku. Údajně měl využít tíživé finanční situace zaměstnankyně

Přerovský radní Marek Dostál z ODS dnes rezignoval na funkci radního. Důvodem je obžaloba ze sexuálního nátlaku. Dostál vinu odmítl, chce očistit své jméno. Jeho rozhodnutí podpořili i přerovští občanští demokraté.

Radní byl obžalován ze sexuálního nátlaku. Trestní oznámení na něj podala jeho bývalá zaměstnankyně

Státní zástupkyně obžalovala přerovského radního za ODS Marka Dostála ze sexuálního nátlaku. Trestní oznámení na něj podala jeho bývalá zaměstnankyně.

Proč mají Slováci rádi euro a Češi ne? To je název diskuze, které se můžete zúčastnit v úterý

V úterý 4. prosince proběhne diskuze, která nese název „Proč mají Slováci rádi euro a Češi ne?“. Vystoupí Tomáš Prouza, Elena Kohútiková a Miroslav Študent.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.