pondělí 29. dubna 2024 Robert

Společnost

Muž převracel popelnice v Kateřinské ulici. Nepořádek musel uklidit

V Kateřinské ulici dnes hodinu po půlnoci spatřila hlídka muže, který znečišťoval veřejné prostranství tím, že převracel popelnice.

Parta dětí odpalovala hokejkami kamínky na projíždějící auta a tramvaje

Operační středisko Městské policie Olomouc včera po půl osmé večer přijalo oznámení od ženy, která uvedla, že na náměstí Národních hrdinů se nevhodně chová skupinka dětí.

POČASÍ NA ČTVRTEK: Povane slabý proměnlivý vítr a bude skoro jasno

Skoro jasno až polojasno, během dne až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 24 až 27 °C, na horách 18 až 22 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s. Mějte fajn čtvrtek!

Zákaz kůrovcové těžby na Suchém vrchu požadují ekologové

Ekologové požádali ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO), aby pomocí předběžného opatření zakázal těžbu kůrovcem napadených stromů v přírodní rezervaci Suchý vrch u Vrbna pod Pradědem v Jeseníkách.

V Týnečku vznikne nový klub seniorů. Olomouc jich bude mít už dvacet dva

Od srpna vznikne v městské části Týneček nový klub seniorů. Jejich celkový počet v Olomouci tak stoupne na 22.

POČASÍ NA STŘEDU: Dnes místy zaprší a povane mírný vítr

Skoro jasno až polojasno, během dne až oblačno a ojediněle slabá přeháňka. Nejvyšší teploty 22 až 25 °C, na horách 15 až 19 °C. Slabý, přes den mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s. Mějte fajn středu!

Filozof Edmund Husserl bude mít pomník na náměstí v rodném Prostějově

Významný německý filozof Edmund Husserl bude mít pomník v Prostějově, kde se 8. dubna 1859 narodil. Záměr už schválila městská rada. Pomník bude instalován na prostějovském náměstí, které nese filozofovo jméno. Řekla to mluvčí radnice Jana Gáborová.

Kvůli novele zákona o poplatcích by Jeseník přišel o statisíce. Senátor Adámek chce předložit pozměňovací návrh

Horské město Jeseník by po přijetí projednávané novely zákona o místních poplatcích, která osvobozuje od poplatku za pobyt v lázních všechny klienty s komplexní lázeňskou péčí plně hrazenou zdravotními pojišťovnami, přišlo o několik stovek tisíc...

Noční zatmění měsíce připomene padesátileté výročí startu Apolla 11, program chystá i kino Metropol

Dnes půl hodiny před půlnocí nastane hlavní fáze částečného zatmění Měsíce, který v tu chvíli bude zhruba ze dvou třetin ponořen do zemského stínu. Tento nevšední a fotogenický astronomický úkaz potrvá do 02:18 středoevropského letního času...

POČASÍ NA ÚTERÝ: V úterý bude polojasno až oblačno, místy zaprší

Skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle slabé přeháňky. Nejvyšší teploty 22 až 25 °C, na horách 15 až 19 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s. Mějte fajn úterý!

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.