úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Společnost

Přerované ukládají do kontejnerů krabice v původním stavu, svoz se městu prodraží

Nepořádek kolem popelnic v Přerově dostal nový rozměr. Už vloni zástupci města upozorňovali na to, že kolem kontejnerů ukládají lidé také věci, které patří do sběrného dvora. Od kusů nábytku až po elektroniku.

Zloděj se chystal ukrást lahve s alkoholem, vyrušil ho však majitel domu. Lapka utekl jen se šampaňským

Neznámý pachatel včera před třiadvacátou hodinou přelezl zídku u rodinného domu v Holici a dostal se na pozemek.

Bývalé vojenské sklady v Olomouci byly vydraženy za 353 milionů korun

Rozlehlý areál bývalých vojenských skladů v sousedství rušné Velkomoravské ulice v Olomouci, který už léta bez užitku chátrá, byl dnes v elektronické aukci vydražen za 353 milionů korun. Vyvolávací cena činila 300 milionů korun. Jméno...

Olomoucké výstaviště chystá večerní prohlídky palmového skleníku

Netradiční večerní prohlídky svého palmového skleníku nabídne příští týden v pátek návštěvníkům Výstaviště Flora Olomouc, které se tímto způsobem připojí k šestému ročníku Olomoucké muzejní noci.

V Šumperku vyhořela dřevěná budova autobazaru

V Šumperku včera ráno vyhořela dřevěná budova, která sloužila jako administrativní část tamního autobazaru. Příčina požáru zatím není známa.

POČASÍ NA ČTVRTEK: Povane mírný vítr, bude zataženo a zaprší

Zataženo, od západu na většině území déšť. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s ojediněle s nárazy kolem 15 m/s. Mějte fajn čtvrtek!

Moravské divadlo uvede Mozartovu komickou operu Cosi fan tutte

Mozartovu komickou operu Cosi fan tutte, v níž je v sázce věrnost žen, uvede na závěr letošní hudební sezony Moravské divadlo v Olomouci.

Olomoučtí skauti oslaví 100 let svého vzniku i unikátní výstavou

Olomoučtí skauti zvou na výstavu “100 let spolu”. Výstava se uskuteční od 12. května do 30. června v Pevnosti poznání v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci.

Prožijte zábavnou sobotu plnou soutěží. Kraj připravil Den pro rodiny a seniory

Na sobotu 11. května naplánoval Olomoucký kraj Den pro rodiny a seniory. Akce, na které hejtmanství spolupracuje s olomouckým magistrátem, bude součástí Týdne pro rodinu.

POČASÍ NA STŘEDU: Teploty kolem devatenácti stupňů a skoro jasná obloha, taková bude středa

Skoro jasno, během dne polojasno. Odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 16 až 19 °C, na horách 9 až 13 °C. Slabý, během dne čerstvý jižní vítr 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s. Mějte fajn středu!

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.