pátek 29. března 2024 Taťána

Společnost

Za výzkum nových biomarkerů získala studentka Univerzity Palackého významné ocenění Wernera von Siemense

Anna Petráčková z Ústavu imunologie získala Cenu Wernera von Siemense 2022 za výzkum nových biomarkerů u hemato-onkologických a autoimunitních onemocnění. Její školitelka, Eva Kriegová, také byla oceněna.

Chcete poznat nejjedovatější druhy štírů na světě? Přijďte na akci Odpudiví nebo kouzelní do Pevnosti poznání

V Pevnosti poznání Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci se o víkendu 1. a 2. dubna zabydlí na 60 druhů zvířat. Koná se tam tradiční akce Odpudiví nebo kouzelní?, která přiblíží svět plazů, obojživelníků a bezobratlých.

Olomoucký kraj má nové sportovce roku. Třeba hrdinu, který zachránil lidský život

Olomoucký kraj udělil ocenění Sportovec Olomouckého kraje za rok 2022. Mezi oceněnými jsou jednotlivci i družstva, jejichž výkony se zapsaly do historie.

Finále Miss Šantovka již tento víkend. Která z dívek se stane novou královnou krásy?

Galerie Šantovka bude již tento víkend znát jméno své nové královny krásy. Vítězka získá kromě korunky a šerpy také mnoho hodnotných cen. Nejcennější výhrou je ale příležitost nastartovat kariéru modelky.

Javoříčské jeskyně probudí netopýry, buďte u toho

Javoříčské jeskyně jsou v současnosti největším známým zimovištěm netopýrů a vrápenců celé České republiky. Odborníci létající savce v podzemí pod národní přírodní rezervací Špraněk systematicky monitorují přes 30 let - od roku 1989.

Sbírka potravin hledá dobrovolníky. Sbírejte s námi potraviny pro chudé

V Olomouci se koná Sbírka potravin, kterou pořádá Potravinová banka v Olomouckém kraji ve spolupráci s Maltézskou pomocí Olomouc. Každý může přispět darováním trvanlivých potravin a hygieny v den sbírky, nebo se zapojit jako dobrovolník.

KOMENTÁŘ: Používat jedy ve volné přírodě je barbarství. Otrávit se mohou chránění živočichové i mazlíčci

Je to jen pár dnů, kdy mohou čeští zemědělci díky výjimce ve velké míře otravovat přírodu a všechna v ní žijící zvířata.

Nehlaďte na dovolených outloně, zabijete je!

Fotografování s divokými zvířaty na exotických cestách může být nevinnou zábavou, ale turisté často nevědomky podporují nelegální obchod s ohroženými druhy. Kampaň "I Am Not Your Toy!" odhaluje temné pozadí tohoto byznysu.

Jak se změnil developerský prodej v dnešní době? Kupující domů jsou náročnější

V současnosti se mnoho developerů potýká s problémy při prodeji svých nemovitostí, protože počet zájemců o koupi nového bydlení v posledních letech výrazně klesl.

Americká televize Czech-American TV vysílala pořad o Olomouckém kraji. A to díky studentům z Přerova a Olomouce

Studenti z Olomouckého kraje spolupracují s CATVUSA na propagaci České republiky v zahraničí. Na kabelové televizi v USA byl vysílán půlhodinový pořad o Olomouckém kraji, který zhlédlo více než 3 miliony domácností a další diváci přes webový portál.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.