čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Vzdělání

Olomouckým vědcům zajistí velmi čistý vzduch v chemické knihovně nová aparatura

Velmi čistý vzduch zajistí ve speciálním úložišti vzorků látek pro léčbu rakoviny a různých infekčních nemocí nová kompresorová technologie za 15 milionů korun, kterou pořídil Ústav molekulární a translační medicíny (ÚMTM) Univerzity Palackého v...

Tři mateřské školy v Prostějově budou mít nové zahrady. Cílem je zlepšení vztahu dětí k přírodě

Nové přírodní zahrady budou mít tři mateřské školy v Prostějově.

Student sociologie dělal výzkum mezi olomouckými bezdomovci. Někdo na něj zavolal policii

Včera dopoledne řešili olomoučtí strážníci telefonické oznámení o bosém mladém muži, který sedí u prodejny potravin v ulici 1. máje v Olomouci a působí malátně.

Kraj podpoří vznik přírodních učeben, smyslových stezek i ekologické aktivity na školách

Zhruba šest set tisíc korun uvolnil v tomto roce Olomoucký kraj na podporu environmentálního vzdělávání. Školská zařízení mohla žádat o peníze na projektové dny s tématikou ekologie, vybavení přírodních učeben i vznik naučných stezek.

Olomoucká teologická fakulta se chystá vybudovat vědecké centrum

V Olomouci vznikne vysokoškolské centrum vědy a výzkumu. V objektu někdejší vysokoškolské koleje Marie Kudeříkové v Kateřinské ulici ho chce vybudovat olomoucká teologická fakulta Univerzity Palackého.

Moderní učebny, výtah, dílny nebo nový nábytek, olomoucké školy se dočkají lepšího vybavení

Nové odborné učebny zlepší zázemí tří základních škol v Olomouci. Moderní třídy pro výuku informatiky, přírodovědných, multimediálních i jazykových předmětů, ale třeba i dílen, mají letos vzniknout v ZŠ Heyrovského, ZŠ Gorkého v Pavlovičkách a v...

Lidstvo by se mělo rozšířit minimálně na blízké vesmírné objekty a založit si tam kolonie, říká astronaut Andrew Feustel

Pilotované kosmické lety budou mít podle amerického astronauta Andrewa Feustla i v budoucnu vedle automatických sond nezastupitelnou roli ve vědeckém výzkumu a dalším zkoumání vesmíru.

Univerzita Palackého uspěla v žebříčku, který hodnotí sociální i ekonomické dopady univerzit

Univerzita Palackého v Olomouci se umístila na 101. až 200. místě v novém mezinárodním žebříčku vysokých škol THE: University Impact Ranking 2019, který je zaměřený na udržitelné cíle rozvoje OSN a zohledňuje sociální i ekonomické dopady...

Festival AFO tradičně ozvláštní olomoucký konec dubna

Ve dnech 23. až 28. dubna se Olomouc opět na necelý týden ocitne v centru zájmu fanoušků filmu i vědy. Už 54. ročník totiž oslaví festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc.

Čtveřice učitelek převzala ocenění Pedagoga roku

Při příležitosti Dne učitelů bylo ve středu 27. března předáno ocenění Pedagog města Zábřeh za rok 2018. Ocenění obdržely rozhodnutím zastupitelů města čtyři pedagožky.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.