pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Vzdělání

Pevnost poznání obohatil robot, slepecké planetárium a exponát kůže

Robot pomáhající vědcům rozluštit genom pšenice, exponát kůže či slepecké planetárium jsou novinky, které lidé uvidí v prostorách interaktivního muzea Pevnost poznání v Olomouci.

Žáci základních uměleckých škol se zúčastnili výtvarné soutěže. Jejich díla budou k vidění v sídle krajského úřadu

Šestnáct nejlepších prací žáků základních uměleckých škol z celého regionu bude od začátku prázdnin k vidění v prostorách sídla krajského úřadu. Výtvarnou soutěž hejtmanství uspořádalo v rámci Dnů Olomouckého kraje, které proběhnou 6. a 7. září.

Prostějovská radnice investuje během léta přes 30 milionů na opravu škol

Více než 30 milionů korun investuje v červenci a srpnu do rekonstrukce a modernizací mateřských a základních škol prostějovská radnice.

Na vysokých školách se díky podpoře Olomouckého kraje otevřou nové technické obory

Patnáct miliónů korun rozdělil Olomoucký kraj mezi vysoké školy v regionu na podporu profesně zaměřených studijních programů a přípravu nových vzdělávacích programů.

Univerzita Palackého stále může přijmout studenty na přírodovědu i teologii

Zájemci o studium na Univerzitě Palackého v Olomouci mají stále ještě šanci podat přihlášku pro nadcházející akademický rok. Univerzita přijme studenty pro bakalářské či navazující magisterské studijní programy přírodovědecké a cyrilometodějské...

Do Olomouce přijede stovka studentů z celého světa. Budou se učit česky

Čeština je jeden z nejtěžších jazyků na světě a o prázdninách se do školy nechodí – ani kombinace těchto tvrzení jen tak neodradí nadšené a zapálené studenty všech věkových kategorií a všech jazykových úrovní, kteří i letos zamíří do Olomouce,...

Za aplikaci, která mapuje Měsíc získal titul Podnikavá hlava student Michal Gabčo

Vítězem letošního ročníku soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava, kterou vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, je student Michal Gabčo.

V Olomouci proběhne festival počítačových her. Propojí je s digitálním vzděláváním

V pátek 14. června začíná v prostorách BEA campusu Olomouc dvoudenní premiérový ročník herního festivalu BEA GAME FEST. Záměrem organizátorů je propojit segmenty počítačových her, herních zařízení a digitálního vzdělávání do několika programů,...

Rostliny na talíři ukáže Botanická zahrada univerzity v Olomouci

Na rostliny v podobě pokrmů se zaměří letošní akce přírodovědecké fakulty olomoucké Univerzity Palackého, která se příští týden ve středu zapojí do mezinárodního projektu Dne fascinace rostlinami.

Stopy po syfilisu našli archeologové v hrobě na nádvoří fakulty. Nakažený žil s infekcí v těle pravděpodobně až 20 let

Na stopy pohlavní nemoci syfilis, která se pandemicky šířila Evropou od konce 15. století, narazili archeologové při analýze zdeformovaných kosterních pozůstatků z hrobu odkrytého na nádvoří olomoucké filozofické fakulty.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.